Electric Castle 10 – editia 2024 – ziua 1

de | 18 iul. 2024 | Festival

Electric Castle, pentru noi unul dintre cele mai așteptate festivaluri de anul acesta, și-a deschis porțile oficial pe 17 iulie 2024, la ora 16:00, pentru o serie de 5 zile pline de concerte.

Prima zi a ediției cu numărul 10 (nici noi nu știm când au trecut 10 ani de la prima editie), a permis celor 34.000 de participanți sa descopere spațiul din camping și festival și să se aclimatizeze cu temperaturile ridicate. Stații de hidratare gratuite au fost pregătite pentru a combate căldura intensă, vizitatorii fiind încurajați să folosească sticle reutilizabile și să profite de zonele umbrite.

Pentru a asigura un acces rapid și eficient, organizatorii au introdus opțiuni de ridicare a brățărilor din locații dedicate din București și Cluj-Napoca sau prin curier, dar chiar si la intrare, totul a mers repede. Transportul spre și dinspre festival a fost optimizat prin suplimentarea cu 25% a numărului de autobuze comparativ cu ediția precedentă.

Securitatea participanților a fost prioritară, cu peste 1.500 de persoane dedicate acestui aspect. In plus, un număr de urgență disponibil 24/7 și trei puncte de prim-ajutor au fost la dispoziția participantilor. Conceptul „Angel Shot” a fost menținut, oferind ajutor imediat celor care se simt în pericol.

Pentru prima dată, festivalul a introdus puncte G-Info Spot, unde poți avea acces la informații și resurse pentru siguranță sexuală. MedLife ofera chiar si teste gratuite pentru bolile cu transmitere sexuală.

Ediția de anul acesta a adus schimbări semnificative în amplasarea scenelor. Poate cea mai mare schimbare fiind scena Hangar, care a fost mutată în apropierea LIDL, locul său fiind luat de Radio Stage. Drip Stage a fost transformată într-un hub pentru cultura urbană, găzduind artiști hip-hop, rap și trap din Europa și România.

După un tur de forță prin întreg spațiul festivalului, ne-am bucurat sa prindem loc de poze la semn si apoi am înaintat către scenele deschise de la Booha si Hangar, pentru Vlademir, Volt și Reel Party. Dupa miezul nopții chiar si natura a pregătit un show cu fulgere si puțină ploaie, dar nimic nu a putut sa oprească distracția deja pornită.

E deja ziua a 2-a asa ca ne pregătim pentru concertele soliștilor și trupelor locale, precum Jurjack, EMIL, Delia, Vita de Vie, dar si a numelor internationale precum Rema, Cavalera, Lebannon Hannover și Kungs. Dar pana atunci lasam aici o serie de poze din prima zi.

Alte articole:

Untold 2024 – Duminica

Untold 2024 – Duminica

Nu pot să cred cât de repede trece timpul, încât am ajuns la ultima zi de festival.     După ce Untold a anunțat că vom avea un moment special pe Main Stage, am avut plăcerea de a-l vedea pe Nicolae Furdui Iancu, alături de Ansamblul Dor Transilvan. Am înțeles,...

Untold 2024 – Sambata

Untold 2024 – Sambata

După un lung, și bine-meritat somn, m-am pregătit sufletește pentru ziua pe care am așteptat-o cel mai mult, din toate cele 4. Am mers să văd, pentru prima dată anul ăsta, care este vibe-ul la Tram Stage, pe la 18:00, unde punea foarte frumos DJ Underr, un bun prieten...

Untold 2024 – Vineri

Untold 2024 – Vineri

A doua zi a festivalului și-a avut startul cu Vama, pe scena principală. Pentru mine, cel mai frumos moment a fost când am reauzit live, după mulți ani, “Copilul Care Aleargă Către Mare”. Chiar a fost un concert plin de clasice, încheiat cu un fusion de Techno pe...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.