In 2012 prietenii de la Nokia au dotat echipa Mahmur.info cu doua telefoane Nokia Lumia 800, pentru ca mereu sa fim echipati si sa nu ratam niciodata momentul.Cu ele am pozat si filmat concerte si festivaluri petrecute in Bucuresti, Vama Veche, Cluj, Brasov si chiar Belgrade.
Anul acesta reinoim prietenia, dar schimbam sistemul de operare: trecem de la Windows la Android si de la Lumia 800 la noul Nokia 6.
Smartphone-ul Nokia 6 cu care am fost dotati are un ecran IPS de 5.5 inch pentru a reda cat mai bine culorile, are carcasa de aluminiu, un procesor octa-core Snapdragon 430 la 1.4GHz, 3GB memorie RAM pentru a face fata tuturor aplicatiilor, un GPU Adreno 505 ce poate rula chiar si cel mai pretentios joc, o camera principala de 16MP pentru rezolutii cat mai inalte, o camera frontala de 8MP pentru selfie-uri, dar si o baterie suficient de mare, de 3000mAh.
Am folosit telefonul cateva saptamani inainte sa scriu acest review, sa ma asigur ca nu imi scapa nimic. Si astfel va pot spune ca se deblocheaza instant atunci cand folosesc cititorul de amprenta. Ca toate aplicatiile se deschid imediat si ca ruleaza perfect, fara lag, fara blocaje si fara sa imbatranesc cand trec dintr-o aplicatie in alta.
Sistemul de operare este un Android 7.1.1. (la ora la care scriu acest articol), fara bloatware. Curat, asa cum vine de la Google. Iar din punct de vedere al actualizarilor, am primit ultimul update (ceva legat de securitate), doar la cateva ore dupa ce a fost lansat pentru gama Nexus sau Pixel.
Camera principala este foarte capabila daca este folosita cum trebuie tinand cont de imprejurari, adica in functie de lumina si de focus. Daca pozele sunt facute noapte, se urca in ISO si apar artefacte, dar asa ceva este normal pentru majoritatea camerelor.
Singurul minus, filmarea este doar FullHD la 30fps-uri. Ar fi prins bine un 4K la 30fps-uri si FullHD la 60fps-uri.
Dar veti putea vedea acest lucru in galeria creata special pentru acest telefon, aici.
Bateria a tinut fara nicio problema 2 zile, dar asta cu o utilizare medie, cu pozat, filmat si navigat pe internet. Iar atunci cand a fost folosit intens, in care am stat aproape toata ziua cu telefonul in mana, seara mai avea cam 20% baterie. De mentionat ca tot timpul telefonul a avut internetul pornit, 4G, Bluetooth mereu pornit, Wifi-ul mereu pornit, la fel si NFC-ul.
Nokia 6 este smartphone genial construit si super rezistent, dupa cum puteti observa si in demonstratia de mai jos.
Mai jos aveti cateva screenshot-uri cu interfata telefonului, dar si cateva rezultatele din Geekbench, 3dMark si Antutu. Nu par impresionante, dar sa nu uitam ca este un smartphone cu un CPU din clasa medie.
Ca pret, la ora la care scriu acest review, un Nokia 6 este aproximativ 1100 lei, si mi se pare un bestbuy pentru raportul calitate/performanta/pret.
0 Comentarii
Confirmări/Notificări