ARTmania 2023

de | 30 iul. 2023 | Blog, Festival

Am ajuns si la cea de-a XVI-a editie a festivalului ARTmania, unde am dat din pleata alaturi de Porcupine Tree, Emperor si Vulture Industries si am savurat 3 zile rock adevarat memorabile. Si de aceasta data Sibiul a gazduit un adevarat maraton de evenimente muzicale si culturale, culminand cu cele 16 trupe romanesti si internationale aduse pe cele 3 scene ale festivalului. 

Anul acesta influentele nordice s-au simtit atat prin parteneriatele cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Metal Festival, cat si prin activitatile culturale deschise catre participantii la festival. Acestia au avut ocazia de a asista la ritualuri nordice (Viking Blot ritual) si discutiile despre mitologia scandinava (parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu). O zona speciala din piata Huet a fost dedicata filmelor, in parteneriat cu Ambasada Norvegiei.

In fiecare an o mare atractie pentru festivalierii straini sau cei cu mini-rockeri pe umeri este reprezentata si de vizitele la muzeul Astra sau Muzeul Brukenthal, cu discount sau intrari gratuite pe baza bratarilor de festival.

In total, peste 21.000 de persoane au participat la ARTmania 2023. Era de asteptat cu asa atractii muzicale: Porcupine Tree, Emperor, KOIKOI, Wardruna, Samael, Pain of Salvation, Haken, Sirenia, Vulture Industries, We Are Numbers, Asemic și RoadkillSoda.

Show-urile au fost excelente, iar publicul a savurat muzica chiar si atunci cand vremea nu a tinut cu noi – eu recunosc ca am ascultat cateva trupe de pe scena mica (Odin Stage) direct din zona acoperita, cu o bere in mana si un hamburger in fata. Si cum marele avantaj al unui festival de oras este ca la final te poti intoarce sa dormi intr-un pat confortabil, majoritatea participantilor au ales sa stea chiar pana la finalul concertelor. 

Vibe-ul festivalului este intodeauna unul extrem de pozitiv (de la cozile perfecte la baruri si pana la atitudinea publicului fata de vremea usor schimbatoare) asa ca era normal sa exista si parteneriate umanitare. In piata mare puteai vizita cortul Music Saves UA, initiativa caritabila dedicata zonei de conflict din Ucraina. De apreciat si implicarea Kaufland Romania in parteneriat cu Hope and Homes for Children Foundation si Act for Tomorrow pentru a asigura un viitor mai bun copiilor vulnerabili si protectie mediului.

ARTmania 2023 a mentinut pana la final un echilibru perfect intre energia muzicii si aspectele culturale, iar acum la final deja ne gandim la cine o sa fie in line-up-ul anului viitor.

Mai jos galeria foto pentru cele doua zile:

Alte articole:

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

A 4-a zi de REF a inceput cu Impaled Nazarene dupa care am continuat cu Agnostic Front, Discharge, I Am Morbid, Obituary, Pertubator, Avatar si s-a terminat cu In Flames. https://youtu.be/DV4B7Wz2pOg?si=8RVvvI3GZQJEZCLF Galeria foto: [gallery type='flickr'...

Vineri – Rockstadt Extreme Fest 2023

Vineri – Rockstadt Extreme Fest 2023

Inceput de weekend sau ziua 3 de Rockstadt Extreme Fest 2023 nu putea sa nu fie cu scena Andrei Calmuc Stage, iar aici i-am vazut cei de la Infest, Allochiria si Lost in Kiev. Apoi m-am mutat la Adrian Rugina Stage pentru Midnight, dupa care am trecut Brasov Stage...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.