ARTmania Festival 2024 – ce știm până acum

de | 5 mai 2024 | Festival

ARTmania Festival, ajuns la cea de-a 17-a ediție, promite să fie unul dintre cele mai electrizante evenimente ale verii 2024. Festivalul, care va avea loc în perioada 26-28 iulie în Piața Mare din Sibiu, continuă să fie un punct de referință pentru iubitorii de muzică rock și metal, aducând pe scenă atât trupe legendare, cât și noi senzații ale genului. Line-up-ul din acest an include nume sonore precum Korn, Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar și Igorrr, printre altele.

Trupele anunțate

1. Korn

Una dintre cele mai influente trupe din scena rock și metal internațională, Korn, va urca pe scena ARTmania pe 27 iulie. Cu un impact major în definirea genului nu-metal, Korn a revoluționat muzica încă de la debutul lor în 1993. Trupa californiană este cunoscută pentru albume emblematice precum „Follow the Leader” și „Issues”, care le-au consolidat statutul de legende ale muzicii.

Vezi cum a fost concertul Korn de la Sziget 2014 aici >

2. Satyricon

Reprezentând o veritabilă legendă a black metalului, trupa norvegiană Satyricon, formată în 1991 și condusă de Satyr și Frost, va aduce un sunet puternic și intens pe scena ARTmania. Cu o carieră de peste trei decenii, Satyricon este cunoscută pentru riff-urile de chitară distorsionate, blast-beat-urile puternice și versurile ce abordează teme precum natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

3. The Flower Kings

Condusă de chitaristul și compozitorul Roine Stolt, The Flower Kings este o trupă de rock progresiv cu o carieră remarcabilă începută în 1995. Trupa se distinge prin melodiile complexe, versurile sofisticate și influențele muzicale diverse, de la rock’n’roll la jazz și muzică clasică.

4. Monuments

Trupa britanică de metal progresiv Monuments, cu o carieră de peste un deceniu, este cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și compozițiile lor complexe. Sound-ul distinctiv al trupei se bazează pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri tehnice de tobe și voci impresionante.

5. Borknagar

Borknagar, trupa norvegiană de black metal progresiv, este cunoscută pentru abordarea sa muzicală inovatoare și complexă. Albumul lor „True North” aduce o perspectivă proaspătă asupra genului, marcând un nou capitol în evoluția trupei.

6. TAINE

Cu o carieră de peste două decenii, trupa românească TAINE se remarcă pe scena de underground printr-un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul „Chaos and Contemplation”, care reflectă creșterea și evoluția lor artistică.

7. Spiritbox

Spiritbox, tânăra senzație metal din Canada, va concerta pentru prima dată în România la ARTmania. Albumul lor de debut „Eternal Blue” a urcat rapid în topurile internaționale, fiind lăudat de critici și public deopotrivă. Trupa este cunoscută pentru amestecul său unic de intensitate feroce și pasaje melodice.

8. Igorrr

Igorrr, proiectul muzical experimental al lui Gautier Serre, aduce pe scenă un mix unic de black metal, sound-uri balcanice, muzică baroc, breakcore și trip hop. Devenit un colectiv muzical din 2017, Igorrr promite un spectacol de neuitat, plin de energie și creativitate.

Programul ArtMania 2024

Vineri, 26 iulie

  • Satyricon
  • The Flower Kings
  • Alpha Q
  • 3 trupe noi ce vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie

  • Korn
  • Spiritbox
  • Borknagar
  • Monuments
  • TAINE
  • Awake The Demons

Duminică, 28 iulie

În ultima zi de festival, show-urile se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății Sibiu, oferind un ambient intim și special pentru spectacolele programate. Mai multe detalii și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Abonamente și bilete ARTmania Festival 2024

Biletele și abonamentele pentru ARTmania Festival 2024 sunt disponibile pe website-ul oficial și pe iabilet.ro. Există o varietate de opțiuni, de la abonamente de 3 zile, până la bilete de o zi. Numarul de bilete este limitat.

ARTmania Festival 2024 se anunță a fi un eveniment de neratat pentru iubitorii de muzică rock și metal, aducând în România unele dintre cele mai influente și inovatoare trupe din lume. Cu un line-up diversificat și spectacole unice, festivalul promite o experiență de neuitat în inima medievală a Sibiului.

Alte articole:

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

A mai rămas mai puțin de o lună până la cea de-a șasea ediție a festivalului Neversea, supranumit „Queen of Festivals”, care promite să fie cea mai "hot" ediție de până acum. Între 4 și 7 iulie 2024, plaja din Constanța va deveni locul unde peste 150 de artiști...

Noutăți despre Electric Castle 2024

Noutăți despre Electric Castle 2024

Electric Castle, festivalul de la Castelul Banffy din Bonțida, ajunge la a zecea ediție, celebrând un deceniu de experiențe unice și amintiri de neuitat. Din echipa mahmură, eu sunt singurul membru care a ajuns la toate edițiile, așa că ma consider persoana perfectă...

Wacken Metal Battle Romania 2024

Wacken Metal Battle Romania 2024

Finala Nationala WACKEN METAL BATTLE ROMANIA s-a desfasurat pentru prima data la Bucureşti, in zilele de 10 si 11 mai 2024, la clubul Quantic. Prima zi a inceput cu participarea trupelor în concurs: • Fittonia (modern metal, Cluj Napoca) • June Turns Black (modern...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.