Miercuri seara am avut placerea de a viziona in avanpremiera filmul „Ave, Cezar!” (in original – „Hail, Caesar!”). Chiar daca are la baza scenariul si regia fratilor Coen, filmul pare la prima vedere o simpla poveste hollywoodiana. Dar daca sapi destul de adanc, descoperi un tablou fascinant al impactului filmului in societatea moderna.


Povestea pare simpla: in anii ’50, agenda zilnica a lui Eddie Mannix (jucat de Josh Brolin) este plina, el fiind cel care rezolva problemele vedetelor si mentine masinaria studiourilor Capitol Pictures in continua miscare. Iar cand una din marile vedete ale studioului este rapita, Eddie trebuie sa se gaseasca o solutie cat mai rapid. Ajutorul apare din partea lui Hobie Doyle, un actor marunt dar cu o inima mare, personaj ce aduce filmului neasteptate momente amuzante.

Filmul este plin de nume mari (George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton si Channing Tatum) toti interpretand tipologii ale personajelor ce se invarteau in anii ’50 in lumea filmelor: actori consacrati bantuiti de secretele trecutului, regizori straini cu amante tinere sau jurnalisti ce se lupta pentru povestea zilei .

Din punct de vedere al imaginii, mi se pare o buna decizie filmarea direct pe pelicula, aceasta oferind exact acel plus de autenticitate de care povestea avea nevoie. Per total e un film usor, perfect pentru o dupa-amiaza de weekend, atunci cand vremea de afara ne apasa si ne implinge catre mall-uri. Premiera este chiar astazi, 19.02.2016. „Ave, Cezar!” este distribuit de Ro Image.