Ave, Cezar!

de | 19 feb. 2016 | Blog, Filme, Review

Miercuri seara am avut placerea de a viziona in avanpremiera filmul „Ave, Cezar!” (in original – „Hail, Caesar!”). Chiar daca are la baza scenariul si regia fratilor Coen, filmul pare la prima vedere o simpla poveste hollywoodiana. Dar daca sapi destul de adanc, descoperi un tablou fascinant al impactului filmului in societatea moderna.


Povestea pare simpla: in anii ’50, agenda zilnica a lui Eddie Mannix (jucat de Josh Brolin) este plina, el fiind cel care rezolva problemele vedetelor si mentine masinaria studiourilor Capitol Pictures in continua miscare. Iar cand una din marile vedete ale studioului este rapita, Eddie trebuie sa se gaseasca o solutie cat mai rapid. Ajutorul apare din partea lui Hobie Doyle, un actor marunt dar cu o inima mare, personaj ce aduce filmului neasteptate momente amuzante.

Filmul este plin de nume mari (George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton si Channing Tatum) toti interpretand tipologii ale personajelor ce se invarteau in anii ’50 in lumea filmelor: actori consacrati bantuiti de secretele trecutului, regizori straini cu amante tinere sau jurnalisti ce se lupta pentru povestea zilei .

Din punct de vedere al imaginii, mi se pare o buna decizie filmarea direct pe pelicula, aceasta oferind exact acel plus de autenticitate de care povestea avea nevoie. Per total e un film usor, perfect pentru o dupa-amiaza de weekend, atunci cand vremea de afara ne apasa si ne implinge catre mall-uri. Premiera este chiar astazi, 19.02.2016. „Ave, Cezar!” este distribuit de Ro Image.

Alte articole:

MORCHEEBA  & GOLAN @ Arenele Romane | Galeria FOTO

MORCHEEBA & GOLAN @ Arenele Romane | Galeria FOTO

Am avut onorea sa ascult si sa fotografiez pentru a 3 oara, trupa Morcheeba. M-am bucurat foarte tare cand i-am vazut pe baietii de la GOLAN cantand in deschiderea trupei. A fost un show minunat, cu multa lume si vibe-urile specifice trupei Morcheeba. Galeria Foto:...

Concert THIEVERY CORPORATION la Arenele Romane

Concert THIEVERY CORPORATION la Arenele Romane

București, 21 iunie 2022 – Luni, 27 iunie, THIEVERY CORPORATION revin la București, laArenele Române. Special guest: DELIRIC X SILENT STRIKE. Warm-up: BLAZING VIBEZMEETS YARDIE FLO. Accesul se face începând cu ora 18:00. Biletele pot fi achiziționate...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.