Chiar inainte de Pasti am avut ocazia de a participa la avanpremiera filmului Bastille Day – Atac de Ziua Nationala. Si pentru ca nu puteam refuza invitatia  Ro Image 2000 de a ii vedea pe Idris Elba (Thor, Pacific Rim sau Luther) si Richard Madden (GoT) intr-un film de actiune, ne-am prezentat pe 26 aprilie la Cinema City Sun Plaza.  Ceea ce iti recomandam si tie, mai ales ca tratament post-miel si vin de tara.

Michael Mason (interpretat de Richard Madden) este un american la Paris, ce iti iroseste talentele ca hot de buzunare. Dar cand din greseala, provoaca o explozie in centrul orasului, cu o zi inainte de Ziua Nationala (14 iulie), Michael se trezeste urmarit de politie, CIA si teroristi. Singurul lui aliat este Sean Briar, un agent CIA care nu joaca niciodata dupa reguli. Impreuna, cei doi descopera o conspiratie uriasa si incearca sa puna capat haosului ce invaluie orasul.

Filmul reuseste sa te surprinda prin actiunea foarte atent pusa la punct, prin glumele fine presarate, dar mai ales prin chimia celor doi actori principali. Idris Elba este perfect pentru rolul sau (eu tot sustin ca el ar trebui sa ajunga viitorul James Bond), iar accentul american nu ii fura deloc din personalitate. Rolul lui Richard Madden putea sa fie jucat si de Daniel Radcliffe, dar probabil diferenta de inaltime ar fi transformat filmul intr-o comedie totala.

In Romania Bastille Day – Atac de Ziua Naţională este distribuit de Ro Image 2000  si Prorom Distribution si a ajuns in cinematografe din 29 aprilie.