East European Music Conference 2018

de | 7 aug. 2018 | Blog, Concert, Festival

In perioada 26-28 iulie, sala Thalia din Sibiu a gazduit East European Music Conference 2018, eveniment dedicat industriei muzicale din Romania. Timp de 3 zile, reprezentantii mediului cultural romanesc si european au putut discuta deschis despre problemele cu care organizatorii de evenimente, autoritatile, brandurile si publicul se confrunta si despre solutiile ce se pot implementa.

Anul acesta EEMC a inceput cu o zi mai devreme, prin lansarea Romanian Music Export, primul program privat din Romania care doreste sa isi asume zona de promovare si export muzical la nivel European. Evenimentul a inclus si o serie se concerte ale unor trupe romanesti, atent selectionate, trupe cu mare potential muzical de export: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX și White Walls.

Au urmat doua zile de conferinta pline, cu discutii despre viitorul evenimentelor muzicale din Romania, relatia cu autoritatile, ecologie, toleranta si diversitate. In plus seminariile si sesiunile de mentorat au adus impreuna specialisti in domeniu, trupe si jurnalisti, totul pentru a dezvolta zona muzicala romaneasca.

Printre invitatii speciali s-au numarat: Ivan Milivojev (Exit Festival), Nick Hobbs (Charmenko), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Guido Janssens (Emagic/AROC), Jan Quiel (Seaside Touring / Wacken Open Air),Holger Jan Schmidt (Yourope /Take a stand/ Co-founder, Go GrouP – Green operations Europe, Germany).

Mai jos cateva imagini ce reunesc toate cele trei zile ale EEMC 2018.

Alte articole:

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra sunt primele nume confirmate la cea de-a doua editie „ARTmania Evenings” powered by ARTmania Festival, care va avea loc pe 4 martie 2023 la Arenele Romane, in cort incalzit. Seria de show-uri reunite sub marca „ARTmania Evenings” invita fanii...

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

The Mission lanseaza un nou concept de petreceri pe piata din Romania, „Music On”, cu ocazia aniversarii a 22 de ani de activitate. Primul eveniment din seria Music On va avea loc pe 26 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1 si se va afla sub tutela lui Marco Carola, unul...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.