In perioada 26-28 iulie, sala Thalia din Sibiu a gazduit East European Music Conference 2018, eveniment dedicat industriei muzicale din Romania. Timp de 3 zile, reprezentantii mediului cultural romanesc si european au putut discuta deschis despre problemele cu care organizatorii de evenimente, autoritatile, brandurile si publicul se confrunta si despre solutiile ce se pot implementa.

Anul acesta EEMC a inceput cu o zi mai devreme, prin lansarea Romanian Music Export, primul program privat din Romania care doreste sa isi asume zona de promovare si export muzical la nivel European. Evenimentul a inclus si o serie se concerte ale unor trupe romanesti, atent selectionate, trupe cu mare potential muzical de export: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX și White Walls.

Au urmat doua zile de conferinta pline, cu discutii despre viitorul evenimentelor muzicale din Romania, relatia cu autoritatile, ecologie, toleranta si diversitate. In plus seminariile si sesiunile de mentorat au adus impreuna specialisti in domeniu, trupe si jurnalisti, totul pentru a dezvolta zona muzicala romaneasca.

Printre invitatii speciali s-au numarat: Ivan Milivojev (Exit Festival), Nick Hobbs (Charmenko), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Guido Janssens (Emagic/AROC), Jan Quiel (Seaside Touring / Wacken Open Air),Holger Jan Schmidt (Yourope /Take a stand/ Co-founder, Go GrouP – Green operations Europe, Germany).

Mai jos cateva imagini ce reunesc toate cele trei zile ale EEMC 2018.