A treia editie a East European Music Conference and Showcase Festival a avut loc in perioada 25 – 27 iulie 2019 la Sibiu. Ca in fiecare an, conferinta a adunat organizatori de evenimente si specialisti din toate domeniile mediului muzical si cultural, atat din Romania, cat si de pe plan international.

Evenimentul s-a desfasurat anul acesta in Piata Mica a Sibiului, unde spatii precum Casa Hermes/ Muzeul ASTRA din Sibiu si Galeria Habitus au gazduit semniariile si discutiile. La acestea s-au adaugat o serie de evenimente alternative si concerte marca Romanian Music Export.

Programul a inceput de joi, cu evenimentul de lansare al „Sibiu – Festival City: East European Music Conference & Showcase Festival 2019” si concertul trupei JazzyBIT. Au urmat doua zile pline de activitati precum: conferinte despre implicarea sociala si importanta evenimentelor culturale in dezvoltarea societatii civile, discutii despre viitorul festivalurilor si a spatiilor de evenimente, interviuri si ateliere vocale sau de fotografie.
Dupa-amiezile au fost presarate cu mixuri marca DJ Buvnitz si concertele Marú, Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Blue Velvet, Gramofone si Coma.