Electric Castle 2022 – ziua 4

de | 17 iul. 2022 | Festival, Party

Cum a început ziua 4? Cu greu. Dar de dimineață pentru a-i admira pe toți curajoșii care au înfruntat oboseala pentru sesiunile de înviorare sau de meditație și pentru a ne putea bucura de locurile de umbră și de relaxare din festival (în timp ce lumea încă moțăie prin corturi după distracția prelungită până dimineață).

Din hideout-uri și până la zonele umbroase de sub copaci, special amenajate pentru a te întinde și a te odihni un pic până la începerea concertelor, cei care își doresc un moment de relaxare (în marea de lucruri faine ce au loc pe durata celor cinci zile) au de unde alege.

Cine se îngrijorează că nu are ce face dacă a ajuns „prea devreme” pe la Electric Castle poate fi liniștit(ă). Activările sunt în plină desfășurare și sunt îndeajuns de variate încât să găsești ceva care să-ți placă: de la piste pentru role pe muzică disco marca Lay’s, la ascultat muzică sincron și ghicit mood-ul melodiei (în zona OMV) sau la „călătoria în timp”, activările cu premii și zona de arcade machine pe care le poți găsi în zona Netlix.

În plus, Royal Wheel a oferit panorame pentru peste 14.000 de oameni care au ales să vadă festivalul de la înălțime în primele 3 zile, iar cine a avut nevoie de mai multă energie a putut încerca Flying Bikes, bicicletele care ridică persoanele în aer prin simpla pedalare.

Pasionații de conferințe și discuții pe teme de actualitate s-au delectat în continuare de o serie de sesiuni marca EC Talks, ieri având loc cu o dezbatere despre leadership la feminin cu Emilia Șercan și Mona Dîrțu.

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre activitățile gândite pentru distracția celor prezenți aici. Iar ca să le bifezi pe toate ai nevoie de multă viteză, având în vedere ca spectacolele de la cele 10 scene mai mari sau mai mici sunt în desfășurare mai tot timpul.

Dar, să trecem la concerte – componenta principală a experienței oferite de Castelul Electric, după cum simpatic îl numeau zilele trecute băieții de la Șuie (au cântat la Hangar, dacă sunteți pe aici sperăm că nu ați ratat să îi aplaudați).

Am început cu show-ul Macanache care a animat și amuzat publicul de la Hangar, un public chiar numeros pentru acel moment al zilei. Pe lângă instructajul din intro (care te învață cum să asculți și să te manifești la un concert de hip-hop) vibe-ul bun și comentariile savuroase au încântat fanii strânși la spectacol. Poate că ar ajuta dacă toate show-urile ar începe cu un instructaj pentru unii neofiți mai “entitled” de pe meleagurile mioritice, ca să nu fie discuții după aia (ca n-a fost la fel de comod ca atunci când asculți un concert ca atunci când stai pe canapea, spre exemplu).

Partea și mai faină este că cei care erau la momentul respectiv la masă în zona  Royal Food Court by Lidl s-au putut bucura și de ofera variată de mâncare și de un concert plin de vibe-uri bune.

Au urmat Robin and the Backstabbers tot la Hangar după care am dat o fugă în vecini, la Main Stage pentru a ne întreba “Da’, ce-aveți cu ele?” în timpul show-ului lui Spike. Și ne-am întors la Hangar pentru cei de la Dordeduh care au fost întâmpinați de un public dedicat ce s-a bucurat de concertul cu iz de incantații și energie venită din altă dimensiune. Ne-a plăcut. Mai venim.

La Vița de Vie nu mai e nevoie să povestim prea multe, Despot ținând audiența în priză și amintind, spre deliciul tuturor, de celebra sa replică atunci când îi mai rămăseseră trei melodii din setlist. Deci, câte melodii mai avea de cântat?

Au urmat Cabirou (Main Stage), Lola Marsh (la Hangar) – un duo pe care trebuie musai să îl ascultați în momentele în care aveți nevoie de piese cu iz de vară și cu energie bună – și Dub Pistols, o trupă deja de-a casei la Electric Castle.

În tot timpul acesta, programul variat de concerte i-au găzduit la Radio Stage pe Pixar Stelar și pe DJ Hefe, care a continuat să anime fanii după ce cu o zi înainte a făcut senzație alături de Coma pe scena principală.

Vedetele serii au fost bineînțeles cei de la Gorillaz care au făcut marea de oameni să sară, să cânte, să ridice telefoanele în aer și să țină ritmurile show-ului plin de surprize. Pe urmele lui Tyler, Damon Albarn i-a molipsit pe fani cu mood-ul relaxat și plin de energie, surprinzându-i cu plimbările sale din public. Cei care au fost prezenți s-au putut trezi cu solistul Gorillaz fix lângă ei, în diferite locuri în care n-ai fi spus că poate să apară, spre disperarea ceor din staff cel mai probabil 😊)) (ni s-a întâmplat și nouă să dăm nas în nas cu el, desi stăteam cuminți în mulțime).

În afara acestor momente memorabile, spre finalul show-ului, Gorillaz și EC au pregătit un moment surpriză ce va rămâne cu siguranță în amintirea celor peste 63.000 de oameni prezenți la primul concert al trupei în România: hit-ul „Clint Eastwood”- Best Song of the Year, 2001, a fost interpretat în ritmuri de acordeon și de țambal, alături de lăutarii Șaraimanic, legendarii membri Gorillaz fredonându-și cele mai cunoscute versuri pe muzica lăutarilor din țara noastră. Chapeaux!

Au urmat cei de la Disclosure, care au oferit la rândul lor clipe memorabile pe scena mare pentru festivalierii puși pe distracție până aproape de răsărit.

Mergem să dormim și revenim cu ultima zi de Electric Castle. Pana atunci, va lasam cu cateva cadre dragute din evenimentul de sambata.

Alte articole:

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

A 4-a zi de REF a inceput cu Impaled Nazarene dupa care am continuat cu Agnostic Front, Discharge, I Am Morbid, Obituary, Pertubator, Avatar si s-a terminat cu In Flames. https://youtu.be/DV4B7Wz2pOg?si=8RVvvI3GZQJEZCLF Galeria foto: [gallery type='flickr'...

Vineri – Rockstadt Extreme Fest 2023

Vineri – Rockstadt Extreme Fest 2023

Inceput de weekend sau ziua 3 de Rockstadt Extreme Fest 2023 nu putea sa nu fie cu scena Andrei Calmuc Stage, iar aici i-am vazut cei de la Infest, Allochiria si Lost in Kiev. Apoi m-am mutat la Adrian Rugina Stage pentru Midnight, dupa care am trecut Brasov Stage...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.