Saptamana aceasta am avut placerea de vedea „First Man” – Primul om pe Luna, filmul ce spune povestea incredibilei curse castigate de NASA pentru duce primul om pe luna. Daca esti pasionat de istorie, stele sau poate doar de Ryan Gosling, este cu siguranta un film ce merita vazut in cinematograf.

Povestea analizeaza perioada 1961-1969, cand cursa pentru cucerirea spatiului era in plina desfasurare, cand eforturile si sacrificiile americanilor au atins apogeul prin seria de misiuni Apollo. Bazat pe cartea lui James R. Hansen,”First Man: The Life of Neil A. Armstrong”, filmul pune accent pe detaliile mai putin cunoscute din viata personala a lui Neil Armstrong, pe relatiile sale cu familia si colegii de misiune.

Ryan Gosling si Claire Foy formeaza un cuplu credibil, reusind sa redea durerea, frica si nu in ultimul rand iubirea pe care le traiesc impreuna. Regizorul Damien Chazelle (cunoscut pentru La La Land si Whiplash) nu abuzeaza de efectele speciale digitale, preferand decoruri adevarate, camere de mana si close-up-uri. Totusi, atunci cand efectele speciale sunt folosite (ex: aselenizarea), acestea sunt atat de bine integrate incat pentru acele cateva momente, simti cum experienta personajelor devine si a ta.

Premiera are loc azi 12 octombrie. Distribuitor: RO IMAGE 2000.