Fotografia de concert – pasiunea care m-a schimbat

de | 5 mart. 2018 | Blog, Bucuresti, Promo, Uncategorized

Cand descoperi ca iti place sa faci ceva, e un pas mic pana la a transforma acel ceva in pasiune. Anul acesta se implinesc 7 ani de mi-am descoperit pasiunea pentru fotografia de concert. A fost dragoste la prima declansare, dar a ajutat si faptul ca deja mergeam la multe concerte si festivaluri, ca sunt tech-geek si lucrez in IT.

De ce va spun aceste lucruri? Pentru ca cei de la HMD Global / Nokia Mobile au lansat zilele acesta un clip cu care mi-a mers la suflet. Un clip in care Adrian Despot, Marius Manole sau Cristina Neagu povestesc cum pasiunea lor a devenit modul lor de viata, #Unitedfor #Love.

Imi aduc aminte cum in primavara lui 2011 impreuna cu Claudiu a decis sa ne facem un site, pentru ca oricum mergeam la enorm de multe concerte. Asa ca a luat nastere mahmur.info.
La inceput el se ocupa de fotografiat, iar eu eram redactor (avand experienta proiectului iConcert – lansat alaturi de alti prieteni in 2008). Insa la Peninsula 2011 m-am trezit cu un DSLR in mana cu care trebuia sa fotografiez. Un mic crash course de utilizare de la Claudiu si am inceput sa fac poze. Am experimentat cu mai multe aparate, ba chiar si telefoane, pentru a invata si a ma perfectiona. Am inceput sa investim in aparatura si rezultatele nu au intarziat sa apara. Pe parcurs, mi-am dat seama ca pot sa ma extind si catre filmare. Iar pe site au inceput galeriile comune, fotografii si clipuri realizate atat de mine cat si de Claudiu.

Concertele si fotografia au devenit parte din stilul meu de viata, chiar daca unora li se pare o risipa de timp si bani. Nimic nu poate sa inlocuiasca un cadru reusit la un concert cu lumina proasta, sau sentimentul ca ai surprins o secunda din viata trupei tale favorite. Un moment de umanitate in interactiunea solistului cu publicul sau un bodysurfer care isi implineste visul.
E adevarat ca fotografia de concert implica si multa dedicare: orele petrecute editand poze incep sa se adune – mai ales in cazul festivalurilor din vara. Respectarea unui program iti intra in sange atunci cand nu vrei sa alergi de la o scena la alta sau cand vrei sa fotografiezi din photopit.

Iar acum, 7 ani mai tarziu, cand pe Mahmur ne apropiem de 1000 de articole si peste 50.000 de fotografii de la concerte din Romania si din afara, imi dau seama cat de mult m-a schimbat aceasta pasiune si cat de important este sa faci ceea ce iti place.

Fotografia de concert surprinde trairi pure, emotii, sentimente autentice. Evenimente care exista pentru o secunda si daca nu sunt fotografiate, dispar pentru todeauna. Si pentru ca trebuie sa te misti rapid ca sa surprinzi astfel de clipe, nu de putine ori ma bazez si pe camera telefoanelor. Am scris aici despre smartphoneul Nokia din dotare, care vine cu #PureAndroid, un Android pur, nemodificat, fara bloatware, un OS asa cum vine de la Google.

Si pentru ca tot am vorbit de cei de la Nokia Mobile Romania, ofera 2 Nokia 8, unul pentru cel care se inscrie la concurs si unul pentru persoana careia ii este mereu alaturi. Ce trebuie sa faceti ca sa castigati? Sa va spuneti si voi povestile despre pasiune si sa povestiti de persoana care v-a inspirat, asa cum am facut si eu.

Tu in ce pui pasiune in fiecare zi? What do you love?
Pe voi cine va inspira si cine este alaturi de voi?

Alte articole:

Finntroll in Quantic Club

Finntroll in Quantic Club

Trupa finlandeza de black/folk metal Finntroll a urcat pe scena clubului Quantic in cadrul turneului european Vredesvävd. Au deschis show-ul Suotana din Finlanda si Metsatöll din Estonia. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

U.D.O. in Quantic Club

U.D.O. in Quantic Club

Grupul german de heavy metal U.D.O. a urcat pe scena clubului Quantic in cadrul Touchdown Europe Tour 2024. Au deschis show-ul britanicii de la Tailgunner. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr' view='photosets'...

Decapitaded in Quantic Club

Decapitaded in Quantic Club

Decapitated au urcat pe scena de la Quantic Bucuresti alaturi de Kassogtha (Elvetia), Nervosa (Brazilia) si Incantation (SUA) in cadrul turneului european Nihility 2024 - the classic album live in concert. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.