Ghost in the Shell

de | 5 apr. 2017 | Blog, Bucuresti, Filme, Review

Joi am participat la avanpremiera speciala a filmului Ghost in the Shell, in format IMax 3D, la Cinema City AFI Palace Cotroceni. O adaptare plina de mixed feelings (mai ales pentru fanii materialului sursa), noul film a lui Scarlett Johansson reuseste sa aduca din nou in prim-plan subiecte precum existenta sufletului, dezvoltarea constiintei programelor electronice si incercarea permanenta de a ne gasi locul in societate. Este un film perfect pentru o seara cu prietenii, indiferent daca au vazut sau nu anime-ul.

In viitor, oamenii folosesc augumentarea cibernetica pentru a isi imbunatatii calitatea si durata vietii. Acest lucru deschide calea hackerilor catre furtul de informatii precum secretele de stat sau chiar amintirile personale. Section 9 este unitatea de politie care incearca sa previna aceste atacuri, cu ajutorul celor mai buni agenti ai sai: Maiorul Mira Killian (Scarlett Johansson) si Batou (Pilou Asbæk – Euron Greyjoy din GOT). Iar cand cei doi descopera cea mai noua amenintare a misteriosului hacker Kuze, atat Major cat si Batou trebuie sa faca sacrificii pentru a duce la capat misiunea.

Filmul urmareste in mare actiunea din anime-ul cu acelasi nume (lansat in 1995), aducand din nou pe marele ecran scene celebre din animatie. In acelasi timp, povestea este „clarificata” sau „simplificata” pentru ca publicul sa poata digera mai usor subiectele controversate inca. Efectele speciale sunt foarte reusite, prezentand orasul viitorului chiar mai bine decat manga din care isi are sursa.

Poate o veti recunoaste pe Anamaria Marinca (4 luni, 3 saptamani si 2 zile) in rolul doctoritei Dahlin, precum si pe Juliette Binoche in rolul Dr. Ouelet.

Multumim Ro Image pentru invitatie. Premiera filmului Ghost in the Shell a avut loc pe data de 31.03.2017 in cinematografele din Romania.

 

 

Alte articole:

Pe unde mergem vara asta

Pe unde mergem vara asta

Ca tot se aproprie vara cu pasi rapizi am decis sa va facem o mica lista pe unde vom ajunge noi. Practic ce va face echipa Mahmur.info vara lui 2024. Pai sa incepem cu primul eveniment mare la care ajungem, iar acesta este concertul Megadeth de la Romexpo de pe 10...

Wacken Metal Battle Romania 2024

Wacken Metal Battle Romania 2024

Finala Nationala WACKEN METAL BATTLE ROMANIA s-a desfasurat pentru prima data la Bucureşti, in zilele de 10 si 11 mai 2024, la clubul Quantic. Prima zi a inceput cu participarea trupelor în concurs: • Fittonia (modern metal, Cluj Napoca) • June Turns Black (modern...

Wolfheart in Quantic Club

Wolfheart in Quantic Club

Trupa finlandeza de melodic death metal Wolfheart a urcat pe scena clubului Quantic in cadrul turneului european KING OF THE NORTH over Balkans. Au deschis show-ul trupele bucurestene Blacksheep si Machiavellian God, acestia din urma lansand cel de-al doilea album de...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.