Joi la Untold 2023

de | 15 aug. 2023 | Festival, In Oras

Am început prima seară de Untold pe la ora 18, după niște trafic intens, cu un mic tur pe tărâmul plin de culoare și magie pe care l-au amenajat organizatorii chiar în inima Clujului, și evident m-am bucurat enorm să fie aproape de nerecunoscut zone pe care le văd, de altfel, aproape zilnic. Nu numai că Parcul Central a primit un look complet nou, dar ediția de anul acesta a venit cu un refresh și la design-ul scenelor, avem o tematică nouă, Rise of The Light Phoenix și cu toată sinceritatea am fost plăcut surprins de schimbările făcute, mai ales la scena Galaxy.

N-am avut prea mult timp de plimbare totuși pentru că pe mainstage ne așteptau niște fete foarte faine încă de la 19:20 când am ascultat-o pe Irina Rimes, cu un setlist ceva mai diferit și chiar și o piesă nouă cu puternice influențe electronice, pentru care și băieții de la instrumente au trecut la drumpad-uri chiar pe catwalk în mijlocul publicului.

Deja plini de energie și cu un număr destul de mare de oameni în fața mainstage-ului  pentru o seară de joi, ne-au încântat Ava Max alături de dansatoarele ei și apoi Bebe Rexha, care a făcut un super show cu full band și la care am început să vedem primele lacrimi de bucurie printre fani, dar de la care eu am fugit devreme pentru că pe Alchemy ne aștepta Doc, de la 22:05, și el cu un setlist foarte diferit de alte show-uri, cu multe piese pe care nu le auzim atât de des live dar cel mai important, cu toată brigada Facem Records, dintre care o să mai vedem câțiva artiști și sâmbătă, tot aici. 

Pe Alchemy numele mari din underground-ul românesc au continuat cu Spike, Grasu XXL și Guess Who, iar apoi Borgore a închis scena. Pe scena Galaxy, fanii techno s-au bucurat încă din prima zi de doi dintre principalii favoriți, Boris Brejcha de la ora 01:00 și Amelie Lens două ore mai târziu.

Eu însă m-am cam lipit de main și mi-am luat toată energia aia bună de la Topic, Alok, Steve Aoki și KSHMR, dar mai ales de la miile de oameni care au sărit până la răsărit.

Obișnuit cu obiceiurile DJ-lor care practic sunt la Untold ca acasă, recunosc că așteptam cu mult interes surprizele muzicale, iar Aoki exact asta mi-a servit, inspirat poate de tematica cu Phoenix, a mixat Andri Popa și nici până acum nu m-am hotărât dacă sentimentul predominant în public era de extaz sau confuzie, dar a venit imediat și cu Dragostea din tei, piesă cu care ne-a surprins și KSHMR și pentru care chiar aștept variantele EDM pe spotify.

Mult antrenament de gambe astăzi, dar ziua de vineri se anunță mult mai intensă așa că la răsărit mă pregăteam deja de somn. 

Redator: Adrian Apostu

Fotograf: Aaron Roberts

Alte articole:

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

A mai rămas mai puțin de o lună până la cea de-a șasea ediție a festivalului Neversea, supranumit „Queen of Festivals”, care promite să fie cea mai "hot" ediție de până acum. Între 4 și 7 iulie 2024, plaja din Constanța va deveni locul unde peste 150 de artiști...

Noutăți despre Electric Castle 2024

Noutăți despre Electric Castle 2024

Electric Castle, festivalul de la Castelul Banffy din Bonțida, ajunge la a zecea ediție, celebrând un deceniu de experiențe unice și amintiri de neuitat. Din echipa mahmură, eu sunt singurul membru care a ajuns la toate edițiile, așa că ma consider persoana perfectă...

Wacken Metal Battle Romania 2024

Wacken Metal Battle Romania 2024

Finala Nationala WACKEN METAL BATTLE ROMANIA s-a desfasurat pentru prima data la Bucureşti, in zilele de 10 si 11 mai 2024, la clubul Quantic. Prima zi a inceput cu participarea trupelor în concurs: • Fittonia (modern metal, Cluj Napoca) • June Turns Black (modern...

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. UNTOLD Festival 2023 Photos - ALR Photography - […] Joi la Untold 2023 (RO: Mahmur) […]

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.