La invitatia Strada Film Internațional am participat in aceasta dimineata la vizionarea filmului „La drum cu tata”, lungmetraj semnat de Anca Miruna Lăzărescu. Distins deja cu premii la Jameson Cinefast Miscolc, Munich IFF si Bavarian Filmaward,  „La drum cu tata” spune povestea fratilor Mihai si Emil si a drumului lor din Aradul anilor ’60 spre Europa de Vest, pentru a il ajuta pe tatal lor.

Aventura ii poarta prin Cehoslovacia, unde contextul politic ii forteaza sa ajunga intr-o tabara temporara din RDG. Aici legaturile de familie sunt testate, precum si caracterele celor doi frati. Iar cum drumul inapoi in Romania pare sa duca prin Republica Federală Germană, Mihai si Emil descopera atractiile vietii in afara comunismului.

Bazat pe povestea reala a tatalui Ancai Lăzărescu, filmul reuseste sa surpinda destul de fidel atmosfera tensionata a acelei perioade, precum si diferentele de mentalitate dintre generatii. In rolul lui Mihai (fratele cel mare, doctor si informator al securitatii) Alexandru Margineanu straluceste si devine unul din actorii romani ce merita urmariti pe viitor.

Premiera filmului La drum cu tata va avea loc în cinematografele din România pe 3 februarie. În prima săptămână filmul va putea fi văzut în București, Arad, Brașov, Botoșani, Caransebeș, Cluj, Constanța, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Mureș, Timișoara și Vulcan. Afla mai multe detalii vizitand pagina de Facebook a filmului.