Marti, ora 10:30, Ploiesti, echipa Mahmur se plimba prin fabrica Bergenbier. Si nu, nu de nebuni sau pentru ca vrem sa dam kilogramele jos, insa pentru a prezenta noua instalatie eco de biogaz a fabricii. Asta a fost motivul invitatiei, scopul nostru a fost de a vedea cum prepara ei berea, cat de ok sunt si binentele sa degustam niste berica.
Dupa prezentarea propriu zis a fabricii intr-o sala a sistemului de fabricare a berii si a noul sistem eco, am trecut la un tur al fabricii (din pacate sunt secretosi si nu ne-au lasat sa facem poze). Insa va pot spune ca aceasta fabrica este ok din toate punctele de vedere.
Partea interesanta si cea mai importanta pentru noi a zile a fost lectia despre cum se face degustarea unei beri (se miroase, se amesteca, se miroase, se gusta, inghite, dupa care asteptam circa 30 secunde pentru a observa daca gustul amar a disparut).

Din intrebarile adresat in timpul prezentarii am aflat ca in viitoarul aproriat nu vor lansa nicio bere bruna, vor continua sa produca Bergenbier, Noroc, Stella Artois, Beck’s, Lowenbrau si Staropramen, si vor continua sa importe Leffe si Hoegaarden.

Btw, multumim Chinezu pentru invitatie.