Megadeth la Romexpo

de | 12 iun. 2024 | Blog, Concert

Pe 10 iunie 2024, Romexpo a adunat fanii muzicii rock pentru un concert de neuitat al legendarei trupe Megadeth. Acest concert, parte din warm-up party-ul Metalhead Meeting, a adus pe scena și formațiile Vendetta FM din Spania și Stellvris din Cehia, trupe pe care imediat le-am adăugat în playlist-urile noastre.

Chiar daca soarele încă ne ardea trupa Stellvris, din Cehia, a reușit să ridice nivelul energiei în rândul spectatorilor. Cu un debut în 2019, trupa a câștigat rapid recunoaștere în scena metal, iar piesele de pe EP-ul lor „Upside Down” și albumul „Persistence” lansat în 2023 au demonstrat de ce sunt considerați un nume de urmărit. (Pentru cei care vor să ii revadă, Stellvris susțin un show în Constanța alături de June Turns Black, pe data de 13 iunie)

Seara a continuat cu Vendetta FM, trupa spaniolă cunoscută pentru energia lor debordantă și stilul ceva mai agresiv ( Lucian le-a și facut vânzare, trupa având merch chiar foarte reușit). Cu piese pline de forță, Vendetta FM a pregătit perfect atmosfera pentru ce avea să urmeze.

Punctul culminant al serii a fost desigur show-ul Megadeth, una dintre cele mai mari și influente trupe de thrash metal din lume. Genul de trupă care nu mai are nevoie de introducere, având în spate o carieră de patru decenii, Megadeth a demonstrat încă o dată de ce este considerată un pilon al scenei muzicale internaționale.

Cu un repertoriu care a inclus piese de pe cel mai recent album, „The Sick, the Dying… and the Dead!” lansat pe 2 septembrie 2022, Megadeth a încântat publicul cu hituri vechi și noi. Dave Mustaine, recuperat după lupta sa cu cancerul, a declarat că se simte mai plin de energie ca niciodată, iar acest lucru s-a reflectat în performanța sa de pe scenă. Piese iconice precum „Symphony of Destruction”, „Peace Sells” și „Holy Wars… The Punishment Due” au animat publicul, chiar și în zonele unde media de vârsta era ceva mai ridicată.

Mai jos lasăm și cateva imagini, iar pentru cei care vor să compare, avem aici cateva video-uri de la show-ul Megadeth din 2012.

Alte articole:

Five Finger Death Punch la Romexpo

Five Finger Death Punch la Romexpo

Pe data de 4 iulie 2024, Romexpo a fost gazda mult-așteptatei trupe Five Finger Death Punch, care împreună cu Ice Nine Kills, Black Sonic Pearls si Oceans on Orion au reușit să răcorească fanii și să sărbătorească cum se cuvine 20 de ani de METALHEAD. Show-urile au...

Vader in Quantic Club

Vader in Quantic Club

Trupa poloneza de death metal Vader au revenit in Romania pentru a celebra 40 de ani de cariera cu un concert din cadrul turneului “40 Years Of The Apocalypse - Europe Tour 2024”. Au deschis seara trupele Warside (death metal - Franta) si Bio-Cancer (thrash metal -...

Brujeria in Quantic Club

Brujeria in Quantic Club

Trupa americana de metal extrem Brujeria a concertat pe scena clubului Quantic Bucuresti in cadrul turneului european “Esto Es Brujeria” care promoveaza albumul proaspat lansat. Au deschis show-ul trupele Black Tulip (rock/metal - Romania), Eufobia (melodic thrash...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.