Metalhead Meeting 2017 – ziua 1

de | 29 iun. 2017 | Blog, Bucuresti, Concert, Festival

Prima zi de Metalhead Meeting și un singur cuvânt pe buzele tuturor: FABULOS!

Dacă e iunie și a început oficial vara, atunci e timpul pentru Metalhead Meeting! Evenimentul, ajuns deja la ediția cu numărul 6, se desfășoară într-un loc cu tradiție pentru scena metalului bucureștean: Arenele Romane. Prima zi de concerte, caniculară (ar spune unii 😛 ), dar perfectă de muzică rock în aer liber, a adus pe scenă nume interesante și variate ca gen, de la Materia, Bucovina, Agnostic Front la Behemoth și Ross the Boss.

Trupa Materia mi s-a părut foarte tare ca stil și energie, deși este relativ necunoscută publicului din România. Înființată în 2007, în Polonia, Materia abordează un metal cu accente death și black care, sinceră să fiu, nu prea s-a potrivit cu soarele arzător de afară. Au dat ce-au avut mai bun din ei pe o căldură gravă, în plin soare, dar parcă invocarea demonilor mergea mai bine after dark 😉 Thumbs up pentru organizatori, care au avut inspirația de a-i uda cu furtunul pe toți headbangerii din fața scenei.
A urmat Bucovina, o trupă care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care a intrat deja în legenda rock-ului de inspirație folclorică de la noi. În formulă completă – Crivaț, Luparu, Vifor și Jorge la chitară bas – au rupt scena Metalhead Meeting cu melodii ca „Straja”, „Duh”, „Mestecăniș” iar la final ne-au adus aminte (deși cine ar putea să uite?) de Colectiv, cu melodia-tribut „Așteaptă-mă dincolo de moarte” în memoria lui Adi Rugină.
Agnostic Front a fost surpriza rock-punk a serii, trupa americană abordând stilul hardcore punk și crossover trash, spre deliciul punkerilor care au făcut moshing în fața scenei, și în golden circle și în zona de acces general.
Cea mai așteptată trupă din prima zi de Metalhead Meeting a fost de departe Behemoth. Cu un show excepțional, o coregrafie unică și o linie melodică aflată la intersecția dintre extreme metal și blackened death metal, Behemoth a adus la Arene vibe-ul incantațiilor satanice, al ritualurilor secrete și muzicii întunecate. Au avut parte de cel mai cool show de lumini și de un public care era pur și simplu hipnotizat de ce se întâmpla pe scenă.
După ce Behemoth ne-a electrizat bine de tot, a urmat trupa Ross the Boss care a schimbat puțin registrul, oferind publicului melodii foarte tari de la Manowar.
Organizarea festivalului : ca de obicei, thumbs up ! Am avut mâncare pe săturate de la Kaufland grill, mese acoperite, băncuțe și bere la discreție pentru toate gusturile. În concluzie, prima zi de Metalhead Meeting a fost o sărbătoare! Abia așteptăm ziua 2!

Foto: Bogdan Florea
Redactor: Raluca Zamfir

Alte articole:

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica au revenit in 2023 in Quantic Club din Bucuresti. In deschidere au urcat pe scena cei de la Induction. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

Bucharest Modular Meet 2023: Connect, Share, Create!

Bucharest Modular Meet 2023: Connect, Share, Create!

Venit pe mail: "Pregătește-te pentru un eveniment unic, care îți va aprinde cu siguranță pasiunea pentru sound design si muzica electronica. Vino alături de noi la "Bucharest Modular Meet 2023" pe 28 octombrie la DJ Superstore pentru o zi de explorare in universul...

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.