Dacă prima zi de Metalhead Meeting a fost FABULOASĂ, a doua zi nu putea fi decât perfectă și plină de ENERGIE! Cei din public deja se recunoșteau, formau la un loc o gașcă nebună, colorată (da, chiar și negrul poate avea nuanțe 😛 ) și relaxată care a participat cu o energie susținută la fiecare concert și la fiecare nouă apariție pe scenă.

1. Rușii de Pokerface au avut un concert fain, în plin soare, cu un sound puternic, axat pe riff-uri de trash. Printre altele, se definesc ca formație de „modern rock”, dar abordează un stil care merge clar în direcția trash metal. Bonus: fronterița a sărit ca un titirez în fața ventilatorului montat pe scenă, iar fusta de piele i s-a ridicat de mai multe ori în cap, spre deliciul publicului.
2. Diying Gorgeous Lies, din Germania, cu al lor Heavy și Thrash Metal, au venit perfect după Pokerface și au adunat din ce în ce mai mult public în fața scenei. Au cântat pe aceeași căldură insuportabilă, dar headbangerii s-au bucurat parcă de mai multă bere și mai multă distracție decât în ziua precedentă.
3. Veteranii de la Sepultura, cu al lor frontman, Derrick Green, au rupt în două scena de la Metalhead Meeting. Probabil cea mai așteptată trupă a evenimentului, formația a cântat melodii oldies but goldies, dar a reușit să atragă și prin sound-ul fresh și melodii mai noi, de pe ultimul album. Derrick a declarat că, deși vin de foarte departe pentru concertul ăsta, le face mare plăcere să se afle în România și o fac cu drag de fiecare dată.
4. Cradle of Filth, trupa de extreme metal a serii, a făcut senzație prin atmosferă, cu showul de lumini albastre și scenografia gândită în detaliu – o masă gotică, lungă, încărcată cu lumânări și elemente din universul black metal pe care a cântat una dintre vocalistele trupei. Din păcate, poate și datorită orei, și datorită faptului că au intrat pe scenă la aproximativ o jumătate de oră după Sepultura, Cradle of Filth n-a mai avut atâta energie să ridice Arenele în picioare. Personal, mi s-a părut un show foarte tare, atipic, care merită fiecare minuțel din viața unul metalhead adevărat.

All in all, ediția a 6-a a Metalhead Meeting a fost FABULOASĂ și SUPER-ENERGIZANTĂ!

Foto: Bogdan Florea
Redactor: Raluca Zamfir