Metalhead Meeting 2024 aduce legendele metalului la București

de | 21 feb. 2024 | Bucuresti, Concert, Festival

Metalhead Meeting revine în forță în 2024 cu un line-up impresionant, promițând patru zile de metal intens și experiențe de neuitat. Între 17 și 20 iulie, Pavilionul Central de la Romexpo din București va deveni epicentrul muzicii metal, găzduind peste 30 de trupe pe două scene. Primele nume anunțate includ legende ca Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jungle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) și Kaosis.

Trupe participante la Metalhead Meeting 2024

Judas Priest

Judas Priest, o adevărată legendă a scenei metal internaționale, va urca pe scena Metalhead Meeting 2024. Cu o carieră de peste 50 de ani, un Grammy pentru ‘Best Metal Performance’ și cel mai recent album, ‘Firepower’, care a intrat în topuri din întreaga lume, Judas Priest continuă să impresioneze. În 2022, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea noului album, ‘Invincible Shield’, programat pentru primăvara lui 2024. Primele single-uri de pe acest album, „Invicible Shield”, „Trial by Fire” și „Panic Attack” au conturat deja un viitor succes, comparabil cu predecesorul ‘Firepower’.

Rotting Christ

Rotting Christ, una dintre cele mai apreciate trupe în România, se întoarce la Metalhead Meeting. Cu 13 albume de studio lansate în cei peste 35 de ani de activitate, trupa grecească este un etalon al black metal-ului european. Concertul de la București face parte din turneul lor aniversar „35 years of evil existence”, aducând amintiri frumoase fanilor români care i-au văzut pentru prima dată în 2005.

Ihsahn

Proiectul solo al lui Ihsahn, cunoscut mai ales ca membru fondator și compozitor al trupei Emperor, aduce un amestec de experimental și progressive metal, cu influențe black metal. Începându-și cariera solo în 2005, Ihsahn a lansat șase albume de studio, urmând ca al șaptelea să fie dezvăluit în 2024.

Tiamat

Trupa suedeză Tiamat, cu peste 30 de ani de activitate și 10 albume de studio, vine la București cu un sound unic de gothic metal. Inițial pornind ca un proiect de death/doom cu influențe black metal, Tiamat a evoluat spre gothic metal, devenind un nume important al genului.

Anders Colsefni: vocea originală a Slipknot

Anders Colsefni, primul solist al trupei Slipknot, va interpreta în întregime materialul ‘Mate. Feed. Kill. Repeat.’ alături de trupa sa. Acest album, care include prima piesă a trupei Slipknot, va fi cu siguranță un punct culminant al festivalului.

Jungle Rot

Venind din Wisconsin, SUA, Jungle Rot aduc peste 30 de ani de experiență și 11 albume de studio, ultimul fiind ‘A Call to Arms’, lansat în 2022. Trupa promite un show de death metal autentic, reprezentând cu mândrie scena metalului american.

Kaosis

Kaosis, fondată în 2018 de XEN, combină energia muzicii electronice cu agresivitatea metalului, creând o experiență live unică. Albumul lor ‘Hitech-Lowlife’ reprezintă perfect cultura cyberpunk și promite să captiveze publicul de la Metalhead Meeting.

Bilete Metalhead Meeting 2024

Metalhead Meeting 2024 va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo, cu două scene pline de nume importante. Organizatorii promit o experiență completă, inclusiv o zonă de merch, un food court generos și activități diverse. De asemenea, se lucrează la amenajarea unui camping pentru fanii care vin din alte localități.

Primele abonamente de patru zile sunt disponibile la preț earlybird pe iaBilet.ro, urmând să se treacă la următorul nivel de preț până la 750 de lei. Copiii sub 10 ani au intrare gratuită, însoțiți de un adult posesor de bilet. Biletele de o zi vor fi disponibile cu aproximativ o lună înainte de festival, în funcție de spațiul disponibil.

Metalhead Meeting 2024 promite să fie un eveniment memorabil pentru fanii metalului din România și nu numai. Vezi cum a fost și in alti ani aici>

Cu un lineup divers și impresionant, festivalul aduce la București legende ale metalului și trupe inovative, oferind patru zile de muzică intensă și experiențe unice. Nu ratați șansa de a face parte din această celebrare a metalului la cel mai mare festival de gen din România!

Alte articole:

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

A mai rămas mai puțin de o lună până la cea de-a șasea ediție a festivalului Neversea, supranumit „Queen of Festivals”, care promite să fie cea mai "hot" ediție de până acum. Între 4 și 7 iulie 2024, plaja din Constanța va deveni locul unde peste 150 de artiști...

Noutăți despre Electric Castle 2024

Noutăți despre Electric Castle 2024

Electric Castle, festivalul de la Castelul Banffy din Bonțida, ajunge la a zecea ediție, celebrând un deceniu de experiențe unice și amintiri de neuitat. Din echipa mahmură, eu sunt singurul membru care a ajuns la toate edițiile, așa că ma consider persoana perfectă...

Wacken Metal Battle Romania 2024

Wacken Metal Battle Romania 2024

Finala Nationala WACKEN METAL BATTLE ROMANIA s-a desfasurat pentru prima data la Bucureşti, in zilele de 10 si 11 mai 2024, la clubul Quantic. Prima zi a inceput cu participarea trupelor în concurs: • Fittonia (modern metal, Cluj Napoca) • June Turns Black (modern...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.