Marti am participat la avanpremiera filmului Animale de Noapte (Nocturnal Animals) la invitatia Ro Image, in cadrul Grand Cinema & more din Baneasa Shopping City. O interesanta combinatie intre drama si thriller psihologic, Nocturnal Animals este un film profund, cu scene uneori destul de greu de digerat. Castigator al Premiului Juriului la Festivalul International de Film de la Venetia de anul acesta, Animale de Noapte este un film ce nu trebuie ratat de cinefilii adevarati.

Realizat in stilul povestirilor in rama, filmul incepe cu viata actuala a lui Susan Morrow (interpretata de Amy Adams) , proprietara unei galerii de arta. Cand Susan primeste manuscrisul cartii fostului ei sot (Jake Gyllenhaal), intreaga sa lume incepe sa se destrame, in timp ce lumea povestii din carte continua sa o fascineze si in acelasi timp sa o ingrozeasca. Astfel descoperim de ce a esuat primul sau mariaj si cum manuscrisul „Nocturnal Animals” este mai mult decat simpla imaginatie.

Mare parte din creditul reusitei pare sa mearga catre Tom Ford, acesta reusind atat prin regie cat si prin scenografie sa inverseze asteptarile publicului privind importanta povestii din rama, aceasta devenind la fel de vie ca si trairile personajelor din lumea reala. Eu am apreciat foarte mult interpretarea lui Amy Adams, dar si cea a lui Michael Shannon.

Filmul ajunge maine, 18 noimebrie, in cinematografe.