Review: Creative Aurvana Live! 2

de | 7 sept. 2017 | Blog, Review

Pentru mine Creative a insemnat si inca inseamna un sunet bun, indiferent daca este vorba de placi de sunet, boxe sau casti. Prima oara am auzit de brandul Creative prin 1998 datorita faimoasei placi de sunet Sound Blaster AWE64. Si apoi cu greu am reusit sa-mi achizitionez la sfarsitul anilor 2000 un Sound Blaster Live! 5.1 Digital pe care l-am folosit pana prin 2008.

Revenind la aceste casti si am sa va spun din prima ca Aurvana Live!2 sunt niste casti superbe.

Si nu spun acest lucru pentru ca mufele sunt aurite, cablul este plat si ceva mai greu sa-i faci noduri. Castile au control pentru volum si microfon incoporat si de asemenea un buton cu care se poate raspunde sau respinge apelurile. Dar spun acest lucru pentru ca sunetul  este excelent. Foarte profund atunci cand este vorba de un bas (holy fuck cum se aude D’n’B-ul cu aceste casti), dar si extrem de clar atunci cand vine vorba de sunete inalte (nici live n-am auzit Tarja Turunen sa sune atat de bine).

Driverele castilor au 40mm si sunt facute din Neodymium, iar difragma lor este realizata din bio-celuloza.
Frecventele de raspuns ale castilor sunt intre 10Hz si 30KHz, iar microfonul are o sensitivitate de -42dBV/Pa.
De precizat ca atunci cand sunt pe cap, cei de langa tine nu aud aproape nimic, chiar daca ai volumul la maxim. Iar daca lucrezi intr-un open space, acest lucru este extrem de important.

Cablul castilor este detasabil si in caz de nevoie se poate schimba. Asta daca aveti cumva vreun animal si il roade, altfel nu vad de ce ar fi nevoie de acest lucru pentru ca are o rezistenta buna.

Materialul din care sunt construite castile este foarte bun, iar acest lucru se observa dupa cateva ore de purtat peste cap si peste urechi.

In cutie se mai gaseste si un saculet din microfibra special pentru casti care este extrem de util atunci cand le transportati si doriti sa aveti grija de ele.

La ora actuala Creative Aurvana Live! 2 costa aproximativ 500 lei si le puteti achizitionat de aici.

Alte articole:

East European Music Conference online camp

East European Music Conference online camp

Anul acesta, East European Music Conference online camp, conferință internațională dedicată profesioniștilor din industria muzicală, are loc online in perioada 10-11 decembrie. EEMC este locul de întâlnire și de discuție al industriei muzicale românești și al...

UNTOLD 2021 – Ziua 3 – sambata (Foto + Video)

UNTOLD 2021 – Ziua 3 – sambata (Foto + Video)

Ziua a treia de UNTOLD 2021 a inceput in forta cu un set de “drujbe” marca Dj Shiver, acolo unde puteai observa o barca gonflabila cu tot cu pasageri pe deasupra multimii sau sesiunea depogo din fata scenei Alchemy. DJ Shiver a fost urmat de Nane, Macanache,...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.