Review: Creative Aurvana Live! 2

de | 7 sept. 2017 | Blog, Review

Pentru mine Creative a insemnat si inca inseamna un sunet bun, indiferent daca este vorba de placi de sunet, boxe sau casti. Prima oara am auzit de brandul Creative prin 1998 datorita faimoasei placi de sunet Sound Blaster AWE64. Si apoi cu greu am reusit sa-mi achizitionez la sfarsitul anilor 2000 un Sound Blaster Live! 5.1 Digital pe care l-am folosit pana prin 2008.

Revenind la aceste casti si am sa va spun din prima ca Aurvana Live!2 sunt niste casti superbe.

Si nu spun acest lucru pentru ca mufele sunt aurite, cablul este plat si ceva mai greu sa-i faci noduri. Castile au control pentru volum si microfon incoporat si de asemenea un buton cu care se poate raspunde sau respinge apelurile. Dar spun acest lucru pentru ca sunetul  este excelent. Foarte profund atunci cand este vorba de un bas (holy fuck cum se aude D’n’B-ul cu aceste casti), dar si extrem de clar atunci cand vine vorba de sunete inalte (nici live n-am auzit Tarja Turunen sa sune atat de bine).

Driverele castilor au 40mm si sunt facute din Neodymium, iar difragma lor este realizata din bio-celuloza.
Frecventele de raspuns ale castilor sunt intre 10Hz si 30KHz, iar microfonul are o sensitivitate de -42dBV/Pa.
De precizat ca atunci cand sunt pe cap, cei de langa tine nu aud aproape nimic, chiar daca ai volumul la maxim. Iar daca lucrezi intr-un open space, acest lucru este extrem de important.

Cablul castilor este detasabil si in caz de nevoie se poate schimba. Asta daca aveti cumva vreun animal si il roade, altfel nu vad de ce ar fi nevoie de acest lucru pentru ca are o rezistenta buna.

Materialul din care sunt construite castile este foarte bun, iar acest lucru se observa dupa cateva ore de purtat peste cap si peste urechi.

In cutie se mai gaseste si un saculet din microfibra special pentru casti care este extrem de util atunci cand le transportati si doriti sa aveti grija de ele.

La ora actuala Creative Aurvana Live! 2 costa aproximativ 500 lei si le puteti achizitionat de aici.

Alte articole:

Vader in Quantic Club

Vader in Quantic Club

Trupa poloneza de death metal Vader au revenit in Romania pentru a celebra 40 de ani de cariera cu un concert din cadrul turneului “40 Years Of The Apocalypse - Europe Tour 2024”. Au deschis seara trupele Warside (death metal - Franta) si Bio-Cancer (thrash metal -...

Brujeria in Quantic Club

Brujeria in Quantic Club

Trupa americana de metal extrem Brujeria a concertat pe scena clubului Quantic Bucuresti in cadrul turneului european “Esto Es Brujeria” care promoveaza albumul proaspat lansat. Au deschis show-ul trupele Black Tulip (rock/metal - Romania), Eufobia (melodic thrash...

Megadeth la Romexpo

Megadeth la Romexpo

Pe 10 iunie 2024, Romexpo a adunat fanii muzicii rock pentru un concert de neuitat al legendarei trupe Megadeth. Acest concert, parte din warm-up party-ul Metalhead Meeting, a adus pe scena și formațiile Vendetta FM din Spania și Stellvris din Cehia, trupe pe care...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.