Rockstadt Extrem Fest 2018 – ziua 1

de | 11 sept. 2018 | Blog, Concert, Festival

Prima zi de Rockstadt Extreme Fest a fost mult mai reușită decât mă așteptam. A fost cald, lumea s-a simțit bine, nu a plouat și organizatorii și-au făcut treaba mult mai ușor. Senzația de pădure, de aer fesh de munte, cetatea Râșnov care se vedea în depărtare, printre scene, reflectoare și lumini au fost cadrul perfect pentru un festival de metal absolut special. Trupele invitate au fost împărțite pe două scene – cea principală, „Adrian Rugină”, dedicată headliner-ilor și cea secundară, pe care au urcat trupe mai noi sau mai puțin cunoscute.

În deschidere, Dizident și Syn Ze Sase Tri au fost primele trupe care s-au auzit în mijlocul pădurii. Dizident – tineri entuziaști, din Ploiești – și Syn Ze Sase Tri – black metal transilvănean pe fragmente de istorie românească, obiceiuri folclorice mistice, sângeroase – au fost urmate de Obscure Sphynx și Sincarnate.
Obscure Sphynx, trupă poloneză de metal, a adus în cetate un sound experimental, atipic unui concert rock. Vocalista, în picioarele goale, tunsă scurt, a urcat pe scenă și a intrat într-un rol teatral, dramatic, în care își contorsiona trupul în ritmul sunetelor. Sincarnate, trupă românească de doom/death, a schimbat puțin tempo-ul, a adus un sound mai profund, mistic, bine primit de public.
Ingested, o trupă britanică venită direct din Manchester, a devenit în ultimii ani un nume cunoscut și iubit de fanii scenei death metal din România. Vocalistul, entuziasmat de energia fanilor, a dat tot ce-a avut mai bun pe scena de la Rockstadt.
Norvegienii de la Enslaved au turat la maxim boxele. Cu un sound tipic, extreme metal, foarte buni din punct de vedere tehnic, au pregătit terenul pentru Dirty Shirt și Obituary care au urcat ceva mai târziu pe scenă.
Showul făcut de trupa românească Dirty Shirt a fost cu adevărat epic. Alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania, a fost prima dată când trupa a prezentat genul acesta de format în cadrul unui eveniment metal major. Cu zeci de muzicieni și instrumente diverse, au îmbinat soundul metal cu fragmente folcorice, autentic românești și au electrizat complet publicul. N-au lipsit mesajele anti- politicieni și politică, în general.
După Dirty Shirt a urmat Obituary, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Au fost impecabili din punct de vedere tehnic, iar soundul a fost unul de zile mari.

Concluzii după prima zi – selecția trupelor a fost excelentă, organizarea și programul au fost impecabile
și vreme a ținut cu fanii muzicii rock.

Scris de Raluca Zamfir.
Foto de Bogdan Florea.

Alte articole:

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica au revenit in 2023 in Quantic Club din Bucuresti. In deschidere au urcat pe scena cei de la Induction. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

A 4-a zi de REF a inceput cu Impaled Nazarene dupa care am continuat cu Agnostic Front, Discharge, I Am Morbid, Obituary, Pertubator, Avatar si s-a terminat cu In Flames. https://youtu.be/DV4B7Wz2pOg?si=8RVvvI3GZQJEZCLF Galeria foto: [gallery type='flickr'...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.