Rockstadt Extrem Fest 2018 – ziua 2

de | 12 sept. 2018 | Blog, Concert, Festival

Încă din prima zi a festivalului așteptările au fost mari iar trupele care au concertat joi seara n-au făcut decât să crească și mai mult apetitul celor veniți să asculte rock de calitate. Vineri ar putea fi considerată ziua power metal, cu invitați speciali și cu headliners fabuloși.

Primele ore ale dimineții au adus în orășelul de la poalele cetății Râșnov o avalanșă de mașini, sute de fani ai genului metal, tricouri negre, lanțuri, corturi, rucsacuri și tot ce îți poate trece prin cap că ar putea fi de folos în cadrul unui festival care se desfășoară în munți.
Primele trupe care au urcat pe scenă au fost Rock n Ghena, Indian Fall și Confessions of a Traitor. Pe scena secundară, englezii de la Confessions of a Traitor s-au simțit ca acasă, iar vocalistul a făcut crowd surfing și a cântat fiind ținut pe brațe de cei aflați în public, aproape de scenă.
Coma, o trupă românească ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, a venit la REF într-o formulă ușor diferită față de cum știam. Din cauza unor probleme personale, toboșarul Răzvan Albu a fost înlocuit de alți doi toboșari, fiecare pentru câte 4 melodii.
Timișorenii de la Ordinul Negru au urcat pe scenă îmbrăcați în robe de călugări iar The Thirtheenth Sun, auto-intitulați „Transilvanian Progressive Metal Argonauts” au cântat un rock progresiv cu accente ambientale.
Pe scena principală, americanii de la Converge au dat tot ce-au avut mai bun în ei, pe beat-uri de hardcore punk. Deși Dying Fetus ar fi trebuit să urce pe scenă la ora 22:15, din cauza unei întârzieri la transferul de la aeroport, au făcut switch cu Powerwolf care au pregătit temeinic scena. Au instalat în fundal un banner uriaș cu lupii care îi însoțesc în toate concertele și și-au montat instrumentele personalizate (microfonul sub formă de sabie medievală, clapele cu vulturi înaripați și multe altele). Show-ul celor de la Powerwolf a fost fabulos, au electrizat publicul iar vocalistul Attila Dorn a vorbit despre rădăcinile lui românești și despre cât de mult înseamnă faptul că au venit în România să cânte la Rockstadt, în inima Transilvaniei. Imediat după Powerwolf, cei de la Dying Fetus au urcat pe scenă și au livrat un grindcore cu accente death metal care a rupt publicul în două. Concluzii ziua 2 – oamenii au fost mult mai în formă și mai entuziasmați, s-a băut mai mult, au fost mai multe circle pit-uri și trupele au menținut în permanență un dialog fain cu publicul.

Scris de Raluca Zamfir.
Foto de Bogdan Florea.

Alte articole:

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra sunt primele nume confirmate la cea de-a doua editie „ARTmania Evenings” powered by ARTmania Festival, care va avea loc pe 4 martie 2023 la Arenele Romane, in cort incalzit. Seria de show-uri reunite sub marca „ARTmania Evenings” invita fanii...

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

The Mission lanseaza un nou concept de petreceri pe piata din Romania, „Music On”, cu ocazia aniversarii a 22 de ani de activitate. Primul eveniment din seria Music On va avea loc pe 26 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1 si se va afla sub tutela lui Marco Carola, unul...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.