Rockstadt Extrem Fest 2018 – ziua 3

de | 12 sept. 2018 | Blog, Concert, Festival

Rockstadt Extreme Fest a crescut mult de la un an la altul și a devenit un festival solid, cu trupe foarte bune, cu formații care-ți taie răsuflarea când urcă pe scenă. Au crescut pretențiile publicului dar au apărut și limitările pe care orice event de tipul ăsta le poate avea: pază și securitate mult mai riguroasă (în special în zilele de sâmbătă și duminică), presiunea timpului la intrarea trupelor pe scenă, respectarea programului în ciuda întârzierilor pe care unii artiști le-au avut la venire în Râșnov. Bineînțeles, au fost probleme cu parcările (dar era normal, dat fiind că zona este înconjurată de munți) și unele probleme cu semnalul de net sau chiar de mobil (but again, era normal, având în vedere locul în care ne aflam). Și, până la urmă, tot ce a contat cu adevărat a fost muzica.

Una dintre primele trupe ale zilei, Goatwhore, a avut un sound excelent și a băgat în priză toți fanii genului blackened death metal (un sub-gen care combină elemente death și extreme). Dat fiind că era deja foarte cald și ardea soarele, cei din apropierea scenei au fost udați cu furtunul timp de minute bune.
A urmat Brujeria cu un show fain și, în același timp, inedit. Formație mexicană de extrem metal, Brujeria s-a format în Tijuana, Mexic, în 1989. Numele provine din cuvântul spaniol „vrăjitorie”. Cu versuri în spaniolă și cu o apariție spectaculoasă – bandane, macete, măști care le acopereau fața – membrii formației au făcut diverse statement-uri anti-Trump și anti-politica americană referitoare la situația Mexicului.
Trupa românească E-an-na a urcat pe scena mică și ne-a transmis toată energia și creativitatea ei. Cu un sound care combină genul folk metal cu elemente tradiționale românești și secvențe de modern metal, formația a avut parte de o primire excelentă la REF, a dat tot ce-a avut mai bun și s-a distrat la maxim alături de public. La un moment dat, unul dintre membrii trupei a urcat pe scenă în costum de T-Rex, spre deliciul publicului.
Între timp, pe scena principală ni se pregătea ceva de proporții epice. Printre lumini și umbre, la scurt timp după apusul soarelui și-a făcut apariția trupa Belphegor. Austriecii au avut un show spectaculos, au venit cu un concept de muzică, lumini și accente ritualice prin care și-au promovat cel mai recent material, albumul „Totenritual”. Prestația puternică a vocalistului Helmuth Lehner (mișcări teatrale ale capului și ochilor), accentuată de riff-uri puternice și blast-beats, a dat o nouă dimensiune black-metalului Belphegor.
După o cascadă de extreme metal, pe scena de la Rockstadt a urcat una dintre cele mai așteptate trupe ale festivalului, Amorphis. Foarte apreciați în România, finlandezii de la Amorphis au adus în munții Râșnovului un sound fresh, o combinație de heavy și progressive metal care a energizat total publicul. Trupa a cântat melodii noi de pe cel mai recent album, „Queen of Time”, dar a reluat și hituri mai vechi, printre care „Sacrifice” și „Enemy at the Gates”.
Seara s-a terminat cu un concert W.A.S.P., legendara trupă americană urcând pe scenă în costumații specifice genurilor Glam Metal și Shock rock.
Câteva concluzii: selecția trupelor și ordinea în care s-a urcat pe scenă au fost excelente. Organizarea a fost bună, oamenii prietenoși și accesul în zona festivalului s-a făcut într-un mod lejer și fără stres.

Scris de Raluca Zamfir.
Foto de Bogdan Florea.

Alte articole:

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra intra in line-up-ul ARTmania Evenings 2023

Leprous si Kalandra sunt primele nume confirmate la cea de-a doua editie „ARTmania Evenings” powered by ARTmania Festival, care va avea loc pe 4 martie 2023 la Arenele Romane, in cort incalzit. Seria de show-uri reunite sub marca „ARTmania Evenings” invita fanii...

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

Un nou brand de evenimente intra pe piata din Romania: Music ON

The Mission lanseaza un nou concept de petreceri pe piata din Romania, „Music On”, cu ocazia aniversarii a 22 de ani de activitate. Primul eveniment din seria Music On va avea loc pe 26 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1 si se va afla sub tutela lui Marco Carola, unul...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.