Rockstadt Extreme Fest 2019, un festival care nu trebuie ratat!

de | 4 iul. 2019 | Blog, Concert, Festival

Editia de anul acesta a Rockstadt Extreme Fest va fi atat de intensa, cu atat de multe trupe fabuloase si cu evenimente out-of-this-world incat pot sa incep direct cu concluzia: anul acesta REF este de neratat!

Totul a inceput „pasnic”, inca de la editia de anul trecut cand, in ultima seara de festival, invaluit in intuneric, pe ecranul scenei principale a aparut primul nume greu pentru 2019 – PARADISE LOST. A fost un teaser perfect care a confirmat ca organizatorii festivalului sunt pusi pe treaba. In aceasta primavara o avalansa de nume noi au conturat line-up-ul, printre care se numarara trupele romanesti:

  • GOTHIC, una dintre cele mai vechi formatii de metal din tara noastra, care a participat la WACKEN Open Air si la peste alte 500 de concerte in Europa si in lume;
  • DINUMBRA, formatie de death/doom/dark metal care aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate si lucreaza la cel de al 5-lea material discografic din cariera;
  • ABIGAIL, cu un mix unic de doom/death metal, cu aparitii-eveniment si recunoastere internationala prin participarea la festivaluri celebre precum Dutch Doom Days, Darken the Moon, Metal Gates sau Rockstadt Extreme Fest cat si turneuri alaturi de Saturnus si Clouds sau Antimatter;
  • EVERGREED, un melodic death metal cu influente At the Gates si In Flames, o trupa care a rezistat testului timpului, fiind fondata in 1998.

La inceputul lunii iulie, organizatorii au comunicat line-up-ul final al Festivalului, o lista absolut spectaculoasa de trupe care dau un semnal puternic pentru comunitatea rock din tara noastra. Printre aceste trupe legendare se numara:

  • KATATONIA, cu suedezii Anders Nyström („Blakkheim”) si Jonas Renkse („Lord Seth”) care exploreaza inca de la inceputuri, din 1991, posibilitatile nelimitate oferite de genurile doom si death metal. In 1993, scena underground a fost martora lansarii primului album Katatonia, „Dance Of December Souls” (1993) un doom metal clasic. De atunci si pana in prezent, trupa a oferit fanilor materiale discografice exceptionale iar anul acesta, pe scena Rockstadt Extreme Fest, Katatonia va sarbatori 10 ani de la lansarea albumului „Night Is The New Day”.
  • PARADISE LOST, trupa britanica de doom metal, sarbatoreste 30 de ani de existenta la REF! Formata in Halifax, in 1988, vocalistul Nick Holmes, alaturi de lead guitaristul Gregor Mackintosh, de Aaron Aedy, basistul Steve Edmonson si tobosarul Matthew Archer, au inregistrat o serie de albume demo, Drown in Darkness si Frozen Illusion, inainte de a-si lansa albumul de debut, Lost Paradise, la inceputul anului 1990.
  • ACCEPT, o trupa legendara infiintata la inceputul anilor `70, in Solingen, Germania, a contribuit enorm la popularitatea speed metalului si a thrash metalului scenei muzicale germane in anii 1980 (perioada care este considerata inceputul scenei heavy metal in Germania).
  • SIX FEET UNDER: scena death metal internationala nu ar mai fi la fel daca nu ar fi existat Six Feet Under. Aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes, vocalist al Cannibal Corpse in acel moment, alaturi de Allen West de la Obituary, Six Feet Under a adus in mijlocul soundului death metal fragmente muzicale mai lente, accente groovy si uneori chiar ritmuri mai echilibrate.
  • DIMMU BORGIR, o trupa care nu mai are nevoie de nicio prezentare, va inchide festivalul in cea de-a patra zi de concerte cu un show absolut fabulos.

Pe langa muzica, mancare, bautura si locuri special amenajate pentru merch, Rockstadt Extreme Fest a adaugat un eveniment unic in peisajul festivalurilor de muzica rock din tara noastra: conceptul “The Cave Between Worlds”. Un eveniment care va avea loc in pestera Valea Cetatii, The Cave Between Worlds va gazdui muzicieni cu ale lor creatii in forme adaptate la conditiile mediului si transformate in momente unice. Este de remarcat interesul pentru cele mai sumbre si mai salbatice tendinte din muzica experimentala, dark ambient si reverberatii amplificate in mod natural de rezonanta pesterii.

Alte articole:

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica au revenit in 2023 in Quantic Club din Bucuresti. In deschidere au urcat pe scena cei de la Induction. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

Sambata – Rockstadt Extreme Fest 2023

A 4-a zi de REF a inceput cu Impaled Nazarene dupa care am continuat cu Agnostic Front, Discharge, I Am Morbid, Obituary, Pertubator, Avatar si s-a terminat cu In Flames. https://youtu.be/DV4B7Wz2pOg?si=8RVvvI3GZQJEZCLF Galeria foto: [gallery type='flickr'...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.