Rockstadt Extreme Fest 2019, un festival care nu trebuie ratat!

de | 4 iul. 2019 | Blog, Concert, Festival

Editia de anul acesta a Rockstadt Extreme Fest va fi atat de intensa, cu atat de multe trupe fabuloase si cu evenimente out-of-this-world incat pot sa incep direct cu concluzia: anul acesta REF este de neratat!

Totul a inceput „pasnic”, inca de la editia de anul trecut cand, in ultima seara de festival, invaluit in intuneric, pe ecranul scenei principale a aparut primul nume greu pentru 2019 – PARADISE LOST. A fost un teaser perfect care a confirmat ca organizatorii festivalului sunt pusi pe treaba. In aceasta primavara o avalansa de nume noi au conturat line-up-ul, printre care se numarara trupele romanesti:

  • GOTHIC, una dintre cele mai vechi formatii de metal din tara noastra, care a participat la WACKEN Open Air si la peste alte 500 de concerte in Europa si in lume;
  • DINUMBRA, formatie de death/doom/dark metal care aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate si lucreaza la cel de al 5-lea material discografic din cariera;
  • ABIGAIL, cu un mix unic de doom/death metal, cu aparitii-eveniment si recunoastere internationala prin participarea la festivaluri celebre precum Dutch Doom Days, Darken the Moon, Metal Gates sau Rockstadt Extreme Fest cat si turneuri alaturi de Saturnus si Clouds sau Antimatter;
  • EVERGREED, un melodic death metal cu influente At the Gates si In Flames, o trupa care a rezistat testului timpului, fiind fondata in 1998.

La inceputul lunii iulie, organizatorii au comunicat line-up-ul final al Festivalului, o lista absolut spectaculoasa de trupe care dau un semnal puternic pentru comunitatea rock din tara noastra. Printre aceste trupe legendare se numara:

  • KATATONIA, cu suedezii Anders Nyström („Blakkheim”) si Jonas Renkse („Lord Seth”) care exploreaza inca de la inceputuri, din 1991, posibilitatile nelimitate oferite de genurile doom si death metal. In 1993, scena underground a fost martora lansarii primului album Katatonia, „Dance Of December Souls” (1993) un doom metal clasic. De atunci si pana in prezent, trupa a oferit fanilor materiale discografice exceptionale iar anul acesta, pe scena Rockstadt Extreme Fest, Katatonia va sarbatori 10 ani de la lansarea albumului „Night Is The New Day”.
  • PARADISE LOST, trupa britanica de doom metal, sarbatoreste 30 de ani de existenta la REF! Formata in Halifax, in 1988, vocalistul Nick Holmes, alaturi de lead guitaristul Gregor Mackintosh, de Aaron Aedy, basistul Steve Edmonson si tobosarul Matthew Archer, au inregistrat o serie de albume demo, Drown in Darkness si Frozen Illusion, inainte de a-si lansa albumul de debut, Lost Paradise, la inceputul anului 1990.
  • ACCEPT, o trupa legendara infiintata la inceputul anilor `70, in Solingen, Germania, a contribuit enorm la popularitatea speed metalului si a thrash metalului scenei muzicale germane in anii 1980 (perioada care este considerata inceputul scenei heavy metal in Germania).
  • SIX FEET UNDER: scena death metal internationala nu ar mai fi la fel daca nu ar fi existat Six Feet Under. Aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes, vocalist al Cannibal Corpse in acel moment, alaturi de Allen West de la Obituary, Six Feet Under a adus in mijlocul soundului death metal fragmente muzicale mai lente, accente groovy si uneori chiar ritmuri mai echilibrate.
  • DIMMU BORGIR, o trupa care nu mai are nevoie de nicio prezentare, va inchide festivalul in cea de-a patra zi de concerte cu un show absolut fabulos.

Pe langa muzica, mancare, bautura si locuri special amenajate pentru merch, Rockstadt Extreme Fest a adaugat un eveniment unic in peisajul festivalurilor de muzica rock din tara noastra: conceptul “The Cave Between Worlds”. Un eveniment care va avea loc in pestera Valea Cetatii, The Cave Between Worlds va gazdui muzicieni cu ale lor creatii in forme adaptate la conditiile mediului si transformate in momente unice. Este de remarcat interesul pentru cele mai sumbre si mai salbatice tendinte din muzica experimentala, dark ambient si reverberatii amplificate in mod natural de rezonanta pesterii.

Alte articole:

Comic Con 2022

Comic Con 2022

Editia 2022 pentru East European Comic Con a avut loc weekendul ce tocmai a trecut, iar noi cum suntem mai geekis de fel, n-au putut rata acest eveniment. Si sincer ne bucuram ca am participa pentru ca a fost incredibil de multa lume si asta e de bine, incredibil de...

Duminica la Untold 2022

Duminica la Untold 2022

Duminică a fost ziua care a adus, poate, cele mai variate nume pe mainstage, după ce Pascal Junior a venit cu multă energie pregătind publicul pentru o ultimă noapte de spectacol am avut parte de un show superb de la Anne Marie, presărat atât cu momente amuzante cât...

Sambata la Untold 2022

Sambata la Untold 2022

Pentru noi, ziua de sâmbătă a început cu DJ-ul francez Kungs, continuând apoi cu B.U.G Mafia alături de care a cântat un întreg stadion. Cei de la B.U.G au inserat și un moment special, un cor de inimi înregistrat chiar în festival de către fundația Daruiește Viață cu...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.