Marti am participat la avanpremiera filmului The Circle, la Grand Cinema & More in Baneasa Shopping City. Filmul, bazat pe cartea cu acelasi nume de Dave Eggers, prezinta povestea unor timpuri, nu foarte indepartate de cele in care traim acum, o distopie americana in care tehnologiile moderne fac sa dispara si ultimele limitari ale vietii private.


The Circle spune povestea lui Mae Holland (interpretata de Emma Watson), o tanara cu putine realizari in viata si cu un tata bolnav de care trebuie sa aiba grija. Dar in momentul in care se angajeaza la The Circle, viata ei se schimba radical spre bine, compania oferindu-i spatiu de crestere si ajutor pentru problemele tatalui sau. Succesul companiei se bazeaza pe imbinarea platformelor de socializare cu cele de shopping online, de servicii medicale si comunicatii, un fel de „one stop shop” pentru identitatea ta online. Viata pare aproape perfecta atunci cand adea la regulile The Circle, dar incet incet Mae descopera ca gigantul tehnologic are si el secretele sale.

Filmul reuseste sa captiveze putin din umorul cartii, cu scene ce in substrat ne arata efectele nocive ale tehnologiei si job-urilor stresante din aceasta industrie (lipsa de somn, deadline-uri si rate-inguri interne, disparitia vietii private, etc).

Multumim Ro Image pentru invitatie. Premiera filmului The Circle are loc azi, 5 mai 2017, in cinematografele din Romania.