ViATA e a ta

de | 20 mart. 2017 | Blog, Bucuresti, RoadTrip, Test Drive

ViAȚA e a ta este o campanie lansata in 2017 de catre Academia Titi Aur.

Sambata, la invitatia celor de la Academia Titi Aur, am fost la cursurile pentru condus defensiv, nivelul 1. Acesta face parte din campania ViAȚA e a ta.
Campanie are in primul rand scopul de a atrage atentia asupra motivelor din cauza carora au loc accidentele rutiere si de a constientiza soferii auto asupra riscurilor de accident.

Inainte sa incep acest curs aveam impresia ca stiu tot, ca merg acolo doar ca sa-mi fac o idee ce predau ei. M-am inselat, iar la acest curs chiar am invatat multe.

Si haideti sa va explic. Chiar daca am masina de multi ani si foarte multi kilometri in care am condus, chiar daca am trecut prin cateva accidente usoare, tot am avut ce sa invat. Chiar daca am exersat derapaje controlate, chiar daca am exersat franare pe suprafata alunecoasa, tot am invatat ceva nou.
Voi trece peste cursul de teorie direct la cel practic pentru ca exemplele raman in memorie cel mai bine.
La aceste teste practice am vazut diferenta intre franare fara ABS si franare cu ABS. Am vazut diferenta de franare intre 55km/h, 60km/h si 65km/h, iar aceasta diferenta este foarte mare, chiar daca ai impresia ca 5km/h nu fac diferenta, ei bine, acesti 5km/h pot insemna o curba luata normal si o iesire in parapet sau chiar un accident. Diferenta aceasta de 5km se pastreaza si la o masina cu ABS. Si pentru ca am vrut sa vad cum este si mai sus de 65km/h unde puteam sa iau curba in siguranta pe circuitul lor. Am incercat sa iau curba cu 71km/h si am iesit de pe pista de fiecare data, adica si cu masina cu ABS si cu cea fara ABS.

Tot la acest curs mi-au aratat cum sa controlez masina atunci cand subvireaza sau supravireaza, cum trebuie sa trag de volan, cum trebuie sa reactionez si foarte important, unde trebuie sa tin privirea si da, asta conteaza extrem de mult, chiar daca nu crezi. Acolo unde ai privirea indreaptata, acolo vei tinde sa tragi de volan si sa indrepti masina spre acea directie.

La ultimul modul din acest curs am vazut ce inseamna un impact la 13km/h, da, doar 13km/h, am vazut ce trebuie sa faci cand te rastorni cu masina si cand ramai pe o parte sau pe capota. Si inca odata am vazut cat de mult conteaza centura de siguranta.

Va recomand din tot sufletul sa faceti acest curs, chiar daca o sa spuneti ca el se aproprie de costul unei scoli de soferi. La sfarsitul zilei o sa plecati acasa mai increzatori, mai atenti si mult mai pregatiti ca soferi.

Din comunicatul celor de la Academia Titi Aur spre Viata e a ta:

Începând cu luna aprilie, site-ul campaniei www.viataeata.ro va fi funcțional, iar instructorii se vor putea înscrie online, într-o hartă interactivă, pe județe. Pasul următor va fi anunțarea orașelor din țară (unde vor putea participa și instructorii din județele învecinate), precum și programarea cursurilor, care vor începe în vară. Cursul se va desfășura într-o zi, de dimineață până seara, și va avea atât o componentă teoretică, cât și una practică.

Academia Titi Aur caută sponsori care să susțină realizarea cursurilor de perfecționare a instructorilor auto în toată țara (cu Unitatea Mobilă a Academiei Titi Aur) și face un apel în acest sens către companiile care se pot implica la nivel de CSR și nu numai, astfel încât să fie posibilă perfecționarea unui număr cât mai mare.
Suportul de curs a fost realizat de specialiștii Academiei Titi Aur și este diferit de cursul de conducere defensivă pe care îl poate urma orice conducător auto.

Detalii despre cursul de conducere defensivă:
http://www.titiaur.ro/conducere-defensiva-persoane-fizice/

Alte informatii Campanie “ViATA e a ta”: http://www.titiaur.ro/academia-titi-aur-lanseaza-campania-sociala-viata-e-a-ta/

Alte articole:

Sirenia in Quantic Club

Sirenia in Quantic Club

2024 a inceput in forta pentru echipa Mahmur.info, iar Sirenia a fost primul concert dintro serie lunga. Pe scena clubului Quantic in deschidere au urcat cei de la Bendida. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto:...

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica au revenit in 2023 in Quantic Club din Bucuresti. In deschidere au urcat pe scena cei de la Induction. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.