Vineri la Untold 2023

de | 17 aug. 2023 | Concert, Festival, In Oras

A doua zi ne-a prins la gardul de la mainstage încă de la ora 18, pe mine și alte câteva mii de oameni hotărâți să prindă un loc cât mai bun pentru, probabil cea mai așteptată trupă a festivalului și poate chiar a anului în România, Imagine Dragons. Dar până la ei mai avem de povestit.

Seara a început cu Justin Jesso, care ne-a adus un show simplu, foarte sincer, cu chitară, pian și câteva glume, practic cei care au venit cel mai devreme la scenă erau deja, în aceste clipe o mare familie. A urmat Delia, care deși a venit cu „hainele de revelion” a venit și cu un show fresh, de vară, fără surprize prin setlist, dar și fără să fie nevoie de surprize pentru că în mod clar toți cei din public s-au simțit extraordinar. 

Cea mai tare parte a serii de vineri a fost că, dacă erai la gard, nu te-ai simțit nicio clipă de parcă aștepți headliner-ul, Energia a tot crescut de la un show la altul, s-a alergat și sărit din ce în ce mai mult și pe scenă și în public, iar dacă e să ducem analiza până la capăt, cantitatea de material textil de pe artiști a tot scăzut, invers proporțional cu nivelul de energie… Mulțumită și lui Olly Murs, care pentru mine a fost cu totul o surpriză foarte foarte plăcută.

Highlight-ul serii, în mod clar, primul concert Imagine Dragons în România, care a reprezentat ceva greu de explicat în cuvinte. De la organizatori, la primar, la fiecare om care și-a găsit un locușor pe stadion, am fost cu toții de acord ca Cluj Arena nu a fost niciodată mai plină de oameni, ochiometric, cam 80 de mii de inimi care au bătut la unison cu cea a solistului Dan Reynolds, vizibil copleșit și el de toată emoția pe care publicul o reflecta după fiecare piesă. Zeci de mii de români au cântat vers cu vers pentru mai bine de o oră și jumătate, pentru ceea ce va fi pentru mulți cel mai frumos concert văzut până acum la noi în țară.

În schimb, dacă aveți impresia că imediat după show-ul celor de la Imagine Dragons a plecat lumea acasă și puteai dansa liniștit pe tot stadionul, vă înșelați amarnic pentru că Salvatore Ganacci s-a întors, la miezul nopții, la a doua lui casă după cum a zis de mai multe ori, și ne-a ținut pe toți cu mâinile în aer încă vreo două ore, și cu sufletul la gură în momentele în care pur și simplu te trezeai cu el prin public, nu pe scenă. Mainstage-ul a continuat cu Alesso și a fost închis, practic deja tradițional, de Tujamo, care ar trebui și el să-și ia un apartament în Cluj în ritmul ăsta.

Merită menționat și că, în toată această nebunie Șatra BENZ și mai apoi Nane au întreținut atmosfera și niște moshpit-uri cinstite și pentru cei care nu erau pe stadion, iar la scena Galaxy am avut un takeover intersant Masquarade, care ne-a adus decor, dansatori mascați și mai ales pe Claptone în elementul lui natural. Unde mai pui că unii își încheiau noaptea de festival la Mathame tot pe scena Galaxy, când eu îmi începeam deja munca aferentă zilei de sâmbătă.

Redator: Adrian Apostu

Fotograf: Aaron Roberts

Alte articole:

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

Începe numărătoarea inversă până la Neversea 2024

A mai rămas mai puțin de o lună până la cea de-a șasea ediție a festivalului Neversea, supranumit „Queen of Festivals”, care promite să fie cea mai "hot" ediție de până acum. Între 4 și 7 iulie 2024, plaja din Constanța va deveni locul unde peste 150 de artiști...

Noutăți despre Electric Castle 2024

Noutăți despre Electric Castle 2024

Electric Castle, festivalul de la Castelul Banffy din Bonțida, ajunge la a zecea ediție, celebrând un deceniu de experiențe unice și amintiri de neuitat. Din echipa mahmură, eu sunt singurul membru care a ajuns la toate edițiile, așa că ma consider persoana perfectă...

Wacken Metal Battle Romania 2024

Wacken Metal Battle Romania 2024

Finala Nationala WACKEN METAL BATTLE ROMANIA s-a desfasurat pentru prima data la Bucureşti, in zilele de 10 si 11 mai 2024, la clubul Quantic. Prima zi a inceput cu participarea trupelor în concurs: • Fittonia (modern metal, Cluj Napoca) • June Turns Black (modern...

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. UNTOLD Festival 2023 Photos - ALR Photography - […] Vineri la Untold 2023 (RO: Mahmur) […]

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.