Vineri la Untold 2023

de | 17 aug. 2023 | Concert, Festival, In Oras

A doua zi ne-a prins la gardul de la mainstage încă de la ora 18, pe mine și alte câteva mii de oameni hotărâți să prindă un loc cât mai bun pentru, probabil cea mai așteptată trupă a festivalului și poate chiar a anului în România, Imagine Dragons. Dar până la ei mai avem de povestit.

Seara a început cu Justin Jesso, care ne-a adus un show simplu, foarte sincer, cu chitară, pian și câteva glume, practic cei care au venit cel mai devreme la scenă erau deja, în aceste clipe o mare familie. A urmat Delia, care deși a venit cu „hainele de revelion” a venit și cu un show fresh, de vară, fără surprize prin setlist, dar și fără să fie nevoie de surprize pentru că în mod clar toți cei din public s-au simțit extraordinar. 

Cea mai tare parte a serii de vineri a fost că, dacă erai la gard, nu te-ai simțit nicio clipă de parcă aștepți headliner-ul, Energia a tot crescut de la un show la altul, s-a alergat și sărit din ce în ce mai mult și pe scenă și în public, iar dacă e să ducem analiza până la capăt, cantitatea de material textil de pe artiști a tot scăzut, invers proporțional cu nivelul de energie… Mulțumită și lui Olly Murs, care pentru mine a fost cu totul o surpriză foarte foarte plăcută.

Highlight-ul serii, în mod clar, primul concert Imagine Dragons în România, care a reprezentat ceva greu de explicat în cuvinte. De la organizatori, la primar, la fiecare om care și-a găsit un locușor pe stadion, am fost cu toții de acord ca Cluj Arena nu a fost niciodată mai plină de oameni, ochiometric, cam 80 de mii de inimi care au bătut la unison cu cea a solistului Dan Reynolds, vizibil copleșit și el de toată emoția pe care publicul o reflecta după fiecare piesă. Zeci de mii de români au cântat vers cu vers pentru mai bine de o oră și jumătate, pentru ceea ce va fi pentru mulți cel mai frumos concert văzut până acum la noi în țară.

În schimb, dacă aveți impresia că imediat după show-ul celor de la Imagine Dragons a plecat lumea acasă și puteai dansa liniștit pe tot stadionul, vă înșelați amarnic pentru că Salvatore Ganacci s-a întors, la miezul nopții, la a doua lui casă după cum a zis de mai multe ori, și ne-a ținut pe toți cu mâinile în aer încă vreo două ore, și cu sufletul la gură în momentele în care pur și simplu te trezeai cu el prin public, nu pe scenă. Mainstage-ul a continuat cu Alesso și a fost închis, practic deja tradițional, de Tujamo, care ar trebui și el să-și ia un apartament în Cluj în ritmul ăsta.

Merită menționat și că, în toată această nebunie Șatra BENZ și mai apoi Nane au întreținut atmosfera și niște moshpit-uri cinstite și pentru cei care nu erau pe stadion, iar la scena Galaxy am avut un takeover intersant Masquarade, care ne-a adus decor, dansatori mascați și mai ales pe Claptone în elementul lui natural. Unde mai pui că unii își încheiau noaptea de festival la Mathame tot pe scena Galaxy, când eu îmi începeam deja munca aferentă zilei de sâmbătă.

Redator: Adrian Apostu

Fotograf: Aaron Roberts

Alte articole:

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica in Quantic Club

Sonata Arctica au revenit in 2023 in Quantic Club din Bucuresti. In deschidere au urcat pe scena cei de la Induction. Iar cateva cadre imortalizate de la acest evenimente puteti vedea mai jos. Galeria foto: Fotograf: Gheorghe Paraschiv [gallery type='flickr'...

Bucharest Modular Meet 2023: Connect, Share, Create!

Bucharest Modular Meet 2023: Connect, Share, Create!

Venit pe mail: "Pregătește-te pentru un eveniment unic, care îți va aprinde cu siguranță pasiunea pentru sound design si muzica electronica. Vino alături de noi la "Bucharest Modular Meet 2023" pe 28 octombrie la DJ Superstore pentru o zi de explorare in universul...

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Duminica – Rockstadt Extreme Fest 2023

Nu-mi vine sa cred ca este deja ultima zi de festival, ziua 5. Insa dupa 3 zile de canicula am avut iar parte de ploaie, insa asta nu a insemnat ca la Stick to your Guns nu s-a dansat si cantat si facut mosheala. Insa inainte de ploaie am prins Immolation si For the...

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. UNTOLD Festival 2023 Photos - ALR Photography - […] Vineri la Untold 2023 (RO: Mahmur) […]

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.