Miercuri seara am avut placerea de a merge la avanpremiera filmului Zeii Egiptului (Gods of Egypt) la T IMAX. Filmul, ce ii are in distibutie pe Gerard Butler, Rufus Sewell, Geoffrey Rush si Nikolaj Coster-Waldau, este recomandarea ideala pentru o  dupa-amiaza de weekend alaturi de prieteni sau copii.

Actiunea acestui fantasy ne poarta in vremuri antice, pe cand zeii locuiau printre muritori in Egipt. Iar cand Set, intunecatul zeu al desertului, reuseste sa il detroneze pe noul rege Horus, si ii fura sursa puterilor, soarta lumii pica in mainile lui Bek, un simplu murior. Bek si Horus trebuie sa se alieze pentru a se ajuta reciproc si pentru a salva ceea ce le este cel mai drag. Zeii Egiptului este un film plin de creaturi mitice, peisaje fascinante si mai ales aventura.

Trebuie sa recunosc ca am fost imediat entuziasmata cand am aflat ca studiourile LionsGate au ales mitologia egipteana ca sursa de inspiratie pentru noul lor film: sunt extrem de pasionata de acest subiect, inca de cand eram mica. Entuziasmul a inceput sa scada cu aparitia primelor trailere, clipuri in care CGI-ul de proasta calitate prima, iar jocul actorilor parea prea putin important pentru a dezvolta o poveste care sa te tina lipit de scaun in sala de cinema.

Dar am asteptat cuminte lansarea, pentru ca stiam deja din experienta Jurassic Park, ca uneori, din graba, studiourile mai dau drumul si la trailere nefinisate. Si asteptarea mi-a fost rasplatita in mare masura. Efectele din filmul final au fost destul de reusite, scenele de lupta fiind perfecte pentru vizualizarea 3D sau IMAX. Un minus pentru faptul ca inaltimea personajelor varia destul de mult (zeii trebuiau sa fie mai tot timpul mult mai inalti decat oamenii – lucru ce a cam scapat in post-productie).

Exista si un bonus: daca pe parcursul filmului iti vei spune: „Ce tare era daca faceau si joc”, ei bine viziteaza linkul de mai jos pentru a vedea cum poti sa iti descarci jocul: Gods of Egypt – Secrets of the Lost Kingdom –  http://www.godsofegypt.movie/game

Multumim RO Image pentru invitatie. Iar daca doresti sa iti iei bilete la Zeii Egiptului, trebuie sa stii ca premiera lui este azi 26.02.2016. Vizionare placuta!