Saptamana aceasta am reusit sa ajungem la doua filme in Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City: „Downsizing. Mini-oamenii” si „The Commuter – Pasager in trenul terorii”. Iar daca primul a fost o combinatie intre comedie si drama, The commuter nu se sfieste sa arate inca din primele secvente ale trailerului ca este un thriller plin de actiune.

Filmul urmareste o zi din viata lui Michael MacCauley (Liam Neeson), un fost politist transformat in agent de asigurari, navetist de zeci de ani pe aceeasi ruta catre New York. In drumul sau catre casa, o femeie misterioasa ii ofera 100,000 $ daca reuseste sa identifice o persoana ascunsa in tren. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de usoare pe cat par, iar MacCauley se trezeste prins in mijlocul unei conspiratii mortale.

Genul acesta de rol i se potriveste ca o manusa lui Neeson, mai ales dupa seria Taken. Si chiar daca varsta incepe sa isi spuna cuvantul (actorul implineste 66 de ani dar joaca rolul unui barbat de 60) personajul este extrem de credibil, intreg filmul reusind sa te tina pe marginea scaunului. „The Commuter – Pasager in trenul terorii” este unul din acele thrillere clasice, cu un pas ce alterneaza perfect intre momentele de tensiune si cele de actiune.

Multumim Ro Image pentru invitatie. The Commuter – Pasager in trenul terorii este din 12 ianuarie in cinematografele din Romania.