Fara sa vrem in urma cu putin timp am facut o noua categorie, test drive, iar cum in weekendul ce a trecut a fost petrecerea #Snowcocktail la Meociu, am decis sa facem drumul pana acolo la volanul noului Focus.
In teste am avut doua Focusuri MK3, un hatchback pe motorina 1.6TDCi, grad de echipare Titanium si un sedan pe bezina 1.6 Ti-VCT grad de echipare Trend. In felul acesta am putut sa vedem cum se comporta Focusul din mai multe unghiuri si per total putem spune ca am fost incantati de acest model.

Noul Focus este un pas in fata pentru Ford. Motoarele sunt mai economice si cu cativa cai in plus, interioarele mai ergonomice, insa portbagajele un pic mai mici.
Atat versiunea Trend (cel mai ieftin grad de echipare) cat si Titanium (cel mai scump) fac ca cei din masina sa se simta bine la drum, sa se simta comod, iar atunci cand ajung la destinatie sa fie fresh. Scaunele din fata si bancheta ofera un sezut comfortabil, boxele redau muzica clar si la un volum foarte ridicat daca se vrea acest lucru, iar mufa USB din torpedou este un mare bonus.
Ambele motoare de 1.6 de 115CP si respectiv 125CP ofera un cuplu suficient cat sa pot sa faci depasiri linistit, dar si sa ajungi la 200KM/h daca este pe un Autobahn.

Masinile ne-au fost oferite de catre Ford Romania.

Si multumim Wunderman Romania pentru ajutor.

Articol redactat cu ajutorul Prestigio Romania.