Baietii de la Creative Labs mi-au trimis o noua „jucarie” in teste, de aceasta data o placa de sunet externa, ideala pentru redarea clipurilor Mahmur la calitatea bine-meritata. Astfel ascultatul pieselor artisitilor favoriti sau soundtrackul filmelor a devenit o adevarata placere pentru mine cu Creative Labs Sound Blaster PLAY! 3, care este de fapt si DAC Amp si placa de sunet externa.

Pentru a testa diferentele, timp de aproape o luna am oprit placa de sunet integrata pe placa de baza la desktopul de acasa, un banal Realtek si am trecut la Sound Blaster PLAY! 3. Primul avantaj pe care il observi este in calitatea si volumul sunetului, mai ridicat decat la o placa integrata. Mai jos aveti 2 capturi cu un dB meter: prima este cu placa de sunet onboard, iar cea de-a doua cu Creativeul. Ambele teste au fost facute cu sistemul audio la acelasi nivel, la aceeasi distanta, ascultand aceeasi piesa muzicala (pentru cei interesati: Metallica – Creeping Death).

Un alt avantaj este ca Play! 3 se conecteaza prin mufa USB, este detectata imediat de catre Windows sau OS X, iar instalarea driverilor se face automat.

Placa de sunet beneficieaza de sunet stereo, avand doar o iesire audio si doar o intrare audio, pentru microfon.

De asemenea, aceasta placa de sunet vine cu suport pentru SBX Pro Studio.

Folosita impreuna cu Creative Aurvana Live!2, aceasta placa de sunet  iti poate transforma laptopul sau desktop-ul intr-un adevarat sistem audio pe steroizi. Adauga un FLAC sau conecteaza aplicatia preferata de stream si vei avea parte de muzica asa cum trebuie.

Placa de sunet Sound Blaster PLAY! 3 costa aproximativ 110 lei.